Rețete medicale, pe model polonez: date pacienților pe telefon, nu pe hârtie

Sursa foto: Unsplash

Toate rețetele medicale prescrise de doctori, nu doar cele decontate parțial sau integral de casele de asigurări de sănătate, vor fi eliberate sub formă electronică, iar pacienții le vor putea vedea pe o platformă unică pentru prescripţia de medicamente, prin intermediul unui „link” securizat, potrivit unui proiect de lege pus recent în dezbatere, la Parlament.

Pe lângă faptul că nu vor mai fi nevoiți să descifreze scrisul de doctor de pe rețetele eliberate pe hârtie, pacienții vor putea să vadă, în timp real, și stocurile de medicamente din farmacii, astfel că nu se vor mai plimba de la o farmacie la alta pentru a pentru a căuta toate pastilele prescrise.

Cu toate că în România există legislație privitoare la emiterea de rețete electronice, de mai bine de un deceniu, sistemul gândit la vremea aceea este disfuncțional și nu a putut fi folosit pe scară largă, așa cum intenționau autoritățile, la momentul respectiv. Mai exact, eliberarea prescripțiilor în acest format s-a făcut doar în cazul celor care sunt decontate, total sau parțial, de către Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: