Rezerve Banca Centrală a Turciei – un nivel record de peste 140 de miliarde de dolari

Dolari / Sursă foto: Twitter
Sursă foto: Twitter

Rezervele totale ale Băncii Centrale a Turciei au urcat la un nivel record de peste 140 de miliarde de dolari, în continuarea unui trend care a început odată cu adoptarea unor politici economice mai ortodoxe, după alegerile din luna mai, susţin cinci bancheri intervievaţi de Reuters, conform Agerpres.

Majorarea rezervelor valutare, combinată cu majorarea dobânzii de politică monetară cu 3.150 puncte de bază începând din luna iunie, a marcat o schimbare radicală de direcţie după mai mulţi ani de politici neortodoxe, spre satisfacţia investitorilor străini.

Incluzând ultima majorare de 3,5-3,8 miliarde de dolari în săptămâna care s-a încheiat la 1 decembrie, rezervele totale ale Băncii Centrale a Turciei au crescut cu 41,5 miliarde de dolari începând din luna iunie, când preşedintele Tayyip Erdogan a desemnat-o pe Hafize Gaye Erkan, fost bancher pe Wall Street, în postul de guvernator al Băncii Turciei. În paralel, autorităţile de la Ankara au încetat să mai utilizeze rezervele valutare pentru a susţine în mod direct cursul de schimb al lirei.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: