Sat din Marea Britanie: Un ponei a ajuns primar

Patrick
Surda foto: captură video dw.com

Sătui de politică şi politicieni, la alegerile locale, nişte săteni din Marea Britanie şi-au ales ca primar un ponei. Localnicii îşi iubesc primarul, devenit între timp o adevărată vedetă. „Mai rău decât un om nu poate fi”, spune o admiratoare, conform dw.com.

În localitatea Cockington din sudul Angliei, poneiul Patrick este un personaj foarte important. În 2019, când a murit primarul satului, locul a rămas vacant. Poneiul a ajuns pe lista de candidaţi şi a şi câştigat alegerile.

Locuitorii îl iubesc, iar poneiul are pagina sa de Facebook, The adventures of Patrik, the pony.

Este un ponei răsfățat și la rândul său oferă mult comunității; a adus celebritate localității Cockington, vizitează bolnavii și le aduce zâmbetul pe buze, sau este o atracție turistică atunci când iese la plimbare prin sat.

Autor

  • Susana Pletea

    Are o experiență de peste 25 de ani în presa românească. Și-a început cariera în radio, a continuat cu presă scrisă (reviste) și acum este parte din echipa PSNews. Bun comunicator, pasionată de cuvântul spus sau scris, are o aplecare spre natura umană și literatură fantastică. Pledează vinovată de curiozitate și entuziasm.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL