Scena muzicii techno din Berlin a fost inclusă pe lista patrimoniului cultural UNESCO

Techno Culture
Sursa foto: Twitter - RAVE THE PLANET

Scena muzicii techno din Berlin a fost inclusă pe lista patrimoniului cultural imaterial al UNESCO, ca recunoaştere a contribuţiei acesteia la identitatea culturală a oraşului.

Clubcommission din Berlin, o reţea pentru cluburile şi muzicienii techno din Berlin, a descris această decizie ca fiind „o altă piatră de hotar pentru producătorii, artiştii, operatorii de cluburi şi organizatorii de evenimente techno din Berlin”.

Lutz Leichsenring, membru executiv al consiliului de administraţie al Clubcommission, a declarat pentru postul german de televiziune DW: „Decizia ne va ajuta să ne asigurăm că această cultura de club este recunoscută ca un sector valoros, demn de protecţie şi sprijin”.

De mai bine de zece ani există o campanie pentru ca muzica şi cultura techno să fie adăugate pe lista Germaniei, condusă de Rave the Planet, o organizaţie non-profit care sprijină cultura muzicii electronice.

„Felicitări tuturor creatorilor culturali care au modelat şi au contribuit la cultura techno din Berlin”, a declarat grupul într-o declaraţie pe reţelele de socializare. „Aceasta este o piatră de hotar majoră pentru întreaga cultură, iar bucuria noastră este dincolo de cuvinte”.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: