Scriitorul norvegian Jon Fosse a acceptat premiul Nobel pentru literatură în cadrul cermoniei desfăşurate la Stockholm

Sursa foto: NPR

Premiul Nobel pentru literatură i-a fost înmânat duminică dramaturgului, scriitorului şi poetul norvegian Jon Fosse în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Stockholm, informează DPA.

Anders Olsson, preşedintele Comitetului Nobel pentru Literatură, a spus că opera lui Fosse vorbeşte despre dificultăţile ce marchează găsirea unui drum în viaţă.

”Jon Fosse nu este un scriitor dificil. Foloseşte cele mai simple cuvinte şi scrie despre experienţe pe care le putem înţelege cu toţii: despărţire, moarte şi vulnerabilitatea iubirii”, a spus Anders Olsson în timpul ceremoniei de premiere.

Regele Carl al XVI-lea Gustaf al Suediei i-a înmânat scriitorului norvegian, în vârstă de 64 de ani, prestigioasa distincţie în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Stockholm, unde au fost de asemenea înmânate şi distincţiile pentru categoriile ştiinţifice – fizică, chimie, medicină şi economie.

Jon Fosse este primul norvegian laureat cu Nobelul pentru Literatură după romanciera Sigrid Undset, în urmă cu 95 de ani.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL