Senatorul PSD, Radu Oprea, întrebat dacă salariul minim ar putea creşte la 500 euro net în 2024 şi 1.000 euro net în 2025: Acestea pot fi făcute

Senatorul PSD, Ştefan Radu Oprea, a primit avizul pozitiv în comisiile reunite de specialitate ale Parlamentului pentru poziţia de ministru al Economiei şi Turismului. Social-democratul a explicat, întrebat despre creşterea salariului minim pe economie că PSD susţine majorarea acestuia să că ar putea să ajungă la 500 euro net în 2024 şi 1.000 euro net în 2025.

„Aşa cum a spus şi preşedintele Marcel Ciolacu, salariul minim 500 de euro în perioada imediat următoare salariul trebuie să ajungă la 1.000 euro. Să ştiţi că este posibil. Până la începutul anului 2025, în anul 2024 lucrurile acestea pot fi făcute. Au fost discuţii numeroase referitoare la salariul minim pe economie. Noi susţinem ca PSD creşterea acestuia, nu doar pentru faptul că există o directivă europeană în acest sens, ceea ce a arătat că într-adevăr am avut dreptate atunci când am susţinut creşterea salariului minim pe economie. Atunci când am făcut acest lucru, în ciuda discuţiilor la nivel ideologic dacă vreţi a celor de dreapta că aceasta va ruina întreprinderile mici şi mijlocii din România şi că va fi un lanţ imens de falimente, experienţa, lucrul practic, a arătat că într-adevăr creşterea salariului minim este o soluţie pentru a putea ţine în ţară forţa de lucru calificată. Lucrul acesta îl ştiu foarte bine şi antreprenorii din România”, a declarat Ştefan Radu Oprea, miercuri la Parlament, întrebat care ar trebui să fie salariul minim decent în România zilelor 2023.

Chestionat dacă ar putea ca salariul minim pe economie să ajungă la 500 euro net în 2024 şi la 1.000 euro net în 2025, social-democratul a răspuns: „Pot fi acestea, dar cu certitudine sunt alte ministere care au în coordonare aceste cifre şi sigur că economia, pe baza studiilor şi analizelor pe care le vom face, aici cred că am fost într-o precaritate în ultima perioadă, neavând analize suficient de bune. În minister mă voi strădui să avem un astfel de departament de analiză”.

Senatorul PSD a explicat, la audierile de miercuri din comisii, că un buget de 6 miliarde pentru voucherele de vacanţă este unul imens, însă trebuie avută în vedere şi perspectiva veniturilor care vor fi generate de această măsură de sprijin.

Acesta a adus în discuţie şi „patriotismul economic” despre care a vorbit şi liderul social-democraţilor Marcel Ciolacu şi a precizat că acest lucru înseamnă „să producem mai mult aici în ţară, pentru că există această posibilitate şi ţine mult de dorinţa politică”.

El a mai spus că toate companiile din subordinea Ministerului Economiei au bugete pentru investiţii şi urmează să fie stabilit de ce nu au fost realizate investiţii în unele companii.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: