S&P reconfirmă ratingul suveran al României şi perspectiva stabilă

Nicolae Ciuca
Sursa foto: Facebook / Nicolae Ciucă

Agenţia de rating S&P a reconfirmat ratingul aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/A3 pentru datoria pe termen lung şi scurt în valută, precum şi perspectiva stabilă, a anunţat sâmbătă Ministerul Finanţelor. În acest context, liderul PNL Nicolae Ciucă a declarat că România reuşeşte să obţină acest rating în 2023 pe fondul situaţiei economice optime pe care guvernarea liberală a construit-o în anul anterior.

”Agenţia de rating S&P a reconfirmat în data de 13 octombrie 2023 ratingul aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/A3 pentru datoria pe termen lung şi scurt în valută, precum şi perspectiva stabilă. Decizia reconfirmării ratingului suveran şi a menţinerii perspectivei stabile este susţinută, în opinia agenţiei, de nivelul redus al datoriei externe şi guvernamentale, precum şi de perspectivele solide de creştere. Totodată, S&P anticipează că angajamentele României în cadrul Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă (MRR) al UE vor continua să fie o ancoră pentru reformele politice şi fiscale”, a transmis sâmbătă Ministerul Finanțelor.

„Reconfirmarea ratingului de către S&P este o recunoaştere a angajamentului nostru ferm de a menţine stabilitatea economică, a controla deficitul bugetar şi a promova reformele structurale. Acest fapt ne ajută să accesăm pieţele de capital la costuri mai reduse şi să atragem mai multe investiţii străine, ceea ce va contribui la creşterea economică, iar pentru oameni va însemna crearea de locuri de muncă şi îmbunătăţirea calităţii vieţii. Ministerul Finanţelor îşi menţine priorităţile şi obiectivele de implementare a măsurilor care asigură consolidarea fiscal-bugetară şi a celor necesare asigurării unei creşteri economice sustenabile a României pe termen mediu. Ne angajăm să menţinem o gestionare prudentă a finanţelor publice şi să reducem treptat deficitul” , a declarat ministrul Marcel Boloş.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL