Gorghiu: Toate victimele, după adoptarea legii ordinului de protecţie, se vor simţi mai în siguranţă

Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook/ Alina Gorghiu

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a declarat, sâmbătă, la Piteşti, că după adoptarea legii care prevede extinderea ordinului de protecţie toate victimele se vor simţi mai în siguranţă.

Ea a precizat că peste 13.000 de ordine de protecţie provizorii au fost emise în 2023.

“Toate victimele după adoptarea legii ordinului de protecție se vor simți mai în siguranță, este crucială pentru combaterea oricărei forme de violenţă. La nivel național ca la finalul 2023 cu privire la numărul de ordine protecţie peste 13 mii de ordine de protectie provizorii, iar acestea au fost transformate în ordine de protectie definitive peste 5000. Îmi doresc ca dumneavoastră să promovați acest nou mijloc de protejare a femeilor, copiilor si a tuturor cetățenilor din România. Ne dorim cu toții ca violenta să dispară atât din mediul public cat şi din mediul online”, a spus Gorghiu.

“Din momentul în care legea ajunge în Monitorul Oficial, sper să fie promulgată repede, va exista protecţie pentru orice victimă, indiferent de forma de agresiune, fie că vorbim de bătaie, vecinul de la bloc, agresiune online, apeluri în miez de noapte sau urmărirea unei femei când încearcă să ajungă acasă, sau supravegherea locuinţei”, a mai spus ministrul.

Alina Gorghiu a anunţat, miercuri, că Parlamentul a votat ordinul de protecţie extins, în unanimitate, proiectul stabilind clar responsabilităţile autorităţilor în protejarea victimelor şi în gestionarea situaţiilor de urgenţă, care, uneori, pot duce şi la pierderea de vieţi.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL