Spionaj în Parlamentul European. Un software de supraveghere a fost găsit pe telefoanele unor europarlamentari

Sursa foto: Pixabay

Comisia de Apărare a Parlamentului European a fost ținta unui atac cibernetic, potrivit unui e-mail intern consultat de Politico. Parlamentul European le-a cerut miercuri membrilor subcomisiei pentru Apărare să își verifice telefoanele pentru a detecta eventuale programe spion, după ce a găsit urme de piraterie informatică pe două dispozitive.

Toți eurodeputații din subcomisie au fost sfătuiți să își ducă telefoanele la serviciul IT al instituției pentru a fi verificate pentru spyware.

Parlamentul European este în alertă maximă în ceea ce privește atacurile cibernetice și interferențele străine în perioada premergătoare alegerilor europene din iunie.

POLITICO a relatat în decembrie că o analiză internă a arătat că securitatea cibernetică a instituției „nu a îndeplinit încă standardele industriei” și „nu este pe deplin aliniată cu nivelul de amenințare” al hackerilor sprijiniți de state și de alte grupuri.

Un membru al subcomisiei pentru Securitate și Apărare a mers marți să efectueze un control de rutină, care a dus la descoperirea unor urme de spyware pe telefonul său. Acesta a declarat pentru POLITICO că nu i-a fost imediat clar de ce a fost vizat de un software de hacking. Unul dintre purtătorii de cuvânt ai Parlamentului, Delphine Colard, a declarat că „urmele găsite în două dispozitive” au stat la baza e-mailului prin care se cerea membrilor să își verifice telefoanele.

„În contextul geopolitic dat și având în vedere natura dosarelor urmărite de subcomisia pentru Securitate și Apărare, o atenție deosebită este dedicată dispozitivelor membrilor acestei subcomisii și personalului care îi sprijină activitatea”, se arată într-un comunicat.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: