METEO Disconfort termic și instabilitate atmosferică în România miercuri, 16 august

Sursă foto: national.ro
Sursă foto: national.ro

Miercuri vremea se va încălzi, iar disconfortul termic va fi accentuat. Ploile și grindina vor fi prezente în vestul, sud-vestul, centrul ţării.

Miercuri, 16 august, vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu unele intensificări în sud-estul teritoriului, dar cu viteze mai mari pe litoral şi în bazinul vestic al Mării Negre (în general cu viteze de 45-55 km/h).

Temperaturile minime vor fi cuprinse între 9-11 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 23-24 de grade Celsius pe litoral.

Vremea va fi destul de călduroasă în zonele de câmpie, iar mai ales în sudul şi centrul Moldovei, în jumătatea estică a Munteniei şi în partea continentală a Dobrogei, disconfortul termic va fi în creştere, indicele temperatură-umezeală (ITU), urmând să atingă şi izolat să depăşească pragul critic de 80 de unităţi.

În vestul, sud-vestul, centrul ţării şi la munte instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată şi vor fi perioade cu înnorări, averse locale şi descărcări electrice.

Vor fi condiţii de grindină, iar cantităţile de apă vor depăşi 15-20 l/mp şi izolat 30-35 l/mp. În celelalte regiuni cerul va fi variabil, iar ploi de scurtă durată vor mai fi cu totul izolat îndeosebi la începutul intervalului.

În sud-estul teritoriului şi la munte vor fi intensificări temporare ale vântului cu viteze în general de 45-55 km/h, iar în rest, va sufla slab şi moderat, iar unele intensificări vor fi pe arii restrânse, în general asociate averselor.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 27 şi 34 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 14 şi 24 de grade, mai coborâte în depresiunile Carpaţilor Orientali spre 11 grade. Presiunea atmosferică va fi uşor variabilă.

Autor

  • Ionuț-Valentin Bouroș

    Ionuț-Valentin Bouroș, redactor PS News . Ionuț-Valentin Bouroș este student în anul II la Facultatea de Comunicare și Relații Publice din cadrul SNSPA. A intrat în presă în ianuarie 2023, în urma unui Internship la PS News.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: