Taximetriștii au blocat traficul în centrul Capitalei și anunță că intră în greva foamei

Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Poliția Rutieră a anunțat miercuri că intervine și deviază traficul în București din cauza protestului taximetriștilor, care au pornit cu mașinile într-un protest din Piața Constituției către Piața Victoriei. Reprezentanții taximetriștilor au anunțat că vor intra în greva foamei, după ce reprezentanţii guvernului au cerut o lună pentru a le analiza revendicările.

„Având în vedere deplasarea participanților la adunarea publică desfășurată în Piața Constituției către Piața Victoriei, pentru prevenirea producerii unor ambuteiaje și asigurarea fluenței și siguranței traficului rutier, Brigada Rutieră intervine în dinamică pe arterele de circulație unde situația o impune. De asemenea au fost aplicate restricții de circulație în Piața Victoriei dinspre str. Buzești.

În acest context, recomandăm tuturor participanților la trafic să respecte semnalele, indicațiile și dispozițiile polițiștilor rutieri”, a transmis Poliția Rutieră a Capitalei într-un comunicat.

Sute de taximetriști au blocat, începând de luni, Piața Constituției, într-un protest împotriva condițiilor pe care le consideră discriminatoare față de platformele de ride-sharing.

Taximetriştii intră în greva foamei

Taximetriştii, membri ai Asociaţiei Naţionale a Patronatului Operatorilor de Transport în Regim de Taxi (ANPOTRT), vor intra în greva foamei, după ce reprezentanţii Guvernului au cerut o lună pentru a analiza modificarea legislativă cerută de aceştia, a declarat miercuri preşedintele organizaţiei, Remus Nedelcu.

„Am fost la Guvern dimineaţă, la ora 9:00. Am cerut să se dea o ordonanţă de urgenţă pentru a modifica OG 49/2019, de 9 luni de zile, din 20 iunie 2023. Astăzi, când am ajuns acolo (la Guvern, n.r.) ei s-au făcut că nu ştiu absolut nimic, că acum iau la cunoştinţă, că acum văd despre ce e vorba şi ne-au mai cerut încă o lună de zile ca să vină cu o propunere. Fapt care nu se poate întâmpla pentru că peste o lună, o lună şi un pic, chiar nu mai avem cu cine sta de vorbă pentru că se intră în campanie electorală, nu o să se mai poată da ordonanţe de urgenţă şi taximetria la nivel naţional o să intre în colaps, la propriu. Toţi cei din piaţă, în momentul acesta mai sunt o mare parte dintre ei în Piaţa Constituţiei, o altă parte au blocat Piaţa Victoriei, vor intra în greva foamei. Pe oameni nu putem să-i mai oprim. Chiar mulţi au început să plângă de durere pentru că nu-şi mai pot plăti ratele la maşini, nu îşi mai pot plăti leasing-urile, nu mai au bani să ducă la copii acasă, la propriu”, a afirmat Remus Nedelcu, citat de Agerpres.

El a menţionat că în Piaţa Constituţiei au mai rămas 500-600 de maşini, o parte în Piaţa Victoriei, iar o parte pe alte bulevarde. Miercuri dimineaţa, la protest participau în jur de 1.200 de taxiuri.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL