Timmermans nu exclude opțiunea de a reveni pe scena politică din Olanda după demisia lui Rutte

Frans Timmermans
Frans Timmermans/ Maastricht University

Olandezul Frans Timmermans, vicepreședinte executiv al Comisiei Europene, însărcinat cu punerea în aplicare a Pactului Verde European, a lăsat deschisă opțiunea de a reveni în politica națională după demisia premierului Mark Rutte, anunță Politico Europe.

Întrebat marți, în cadrul unei conferințe de presă, dacă este interesat de o revenire în politica olandeză, comisarul – membru al Partidului Laburist de centru-stânga din Olanda (PvdA) – nu a respins opțiunea.

”Partidul meu și Partidul Verde organizează un referendum care va permite membrilor (de partid) să se pronunțe dacă doresc să aibă o listă comună și un program comun. Orice aș spune acum ar perturba acest proces”, a spus el.

”Depinde de membrii ambelor partide să se exprime și apoi toată lumea va trebui să se decidă asupra a ceea ce se va întâmpla în continuare”, a adăugat Timmermans.

Mark Rutte, cel mai longeviv premier al Olandei, a anunțat luni că va părăsi scena politică după alegerile generale din noiembrie, declanșate de demisia guvernului său, care a eșuat vineri să ajungă la un acord asupra unui pachet de măsuri pentru a ține în frâu migrația.

Timmermans a ocupat pentru scurt timp funcția de ministru olandez de externe (2012-2014) înainte de a se alătura Comisiei Europene, în 2014. Până în 2019 acesta a ocupat funcția de prim-vicepreședinte al executivului european și comisar european pentru o mai bună legiferare, relații interinstituționale, statul de drept în timpul Comisiei Juncker.

Din 2019, aceste gestionează implementarea Pactului Verde European din poziția de vicepreședinte executiv al Comisiei von der Leyen.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: