Tribunalul Vaslui a decis plasarea în arest la domiciliu a fostului lider PSD Dumitru Buzatu

Sursa goto: Inquam photos/George Calin
Sursa goto: Inquam photos/George Calin

Tribunalul Vaslui a decis, luni, plasarea în arest la domiciliu a fostului lider PSD Dumitru Buzatu, acuzat de luare mită, aflat până acum în arest la Penitenciarul Vaslui.

„În temeiul art. 242 raportat la art. 218, 220 Cod procedură penală, înlocuieşte măsura arestului preventiv dispus prin Încheierea 70/DLF din data de 23.09.2023 pronunţată în dosarul nr. 1886/89/2023 al Tribunalului Vaslui (…) cu măsura arestului la domiciliu. În baza art. 221 alin. (1) Cod procedură penală, impune inculpatului obligaţia de a nu părăsi imobilul din sat Zăpodeni, com. Zăpodeni, jud.Vaslui, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza”, se arată în decizia instanţei.

Dumitru Buzatu are obligaţia de a se prezenta în faţa judecătorului de cameră preliminară ori de câte ori este chemat şi să nu ia legătura cu expertul Radu Judele precum şi cu o serie de martori.

În cursul săptămânii trecute, avocatul Kristian Winzer, care îl reprezintă pe fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, a precizat, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că acesta a fost prezent pe data de 9 aprilie la DNA Iaşi ca martor denunţător într-un dosar instrumentat de procurorii anticorupţie.

Apărătorul lui Buzatu a subliniat că denunţul clientului său nu vizează pretinse infracţiuni de corupţie sau asimilate faptelor de corupţie din Consiliul Judeţean Vaslui, din anumite instituţii aflate în subordinea acestuia sau din cadrul organizaţiei judeţene sau centrale a PSD, aşa cum s-a prezentat în spaţiul public, ci doar o infracţiune împotriva intereselor financiare ale UE, săvârşită exclusiv de către o entitate privată şi de către reprezentanţii în drept şi în fapt ai acesteia.

Tribunalul Vaslui a emis, pe 23 septembrie 2023, un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele lui Buzatu pentru luare de mită, însă acesta a contestat soluţia. Ulterior, magistraţii Curţii de Apel Iaşi au respins contestaţia depusă de avocatul lui Dumitru Buzatu.

Buzatu a fost prins în flagrant de procurorii anticorupţie când primea 1,25 milioane de lei drept mită pentru a favoriza o firmă să obţină un contract. Banii au fost găsiţi de anchetatori în portbagajul maşinii acestuia, după ce fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui i-ar fi primit într-un restaurant.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui Dumitru Buzatu. Dosarul a fost transmis spre judecare Tribunalului Vaslui, cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL