Valoarea ajutorului de înmormântare în 2024. Procedura pentru a încasa banii cât mai repede

Bani
Sursa foto: Inquam Photos /Octav Ganea

Românii vor beneficia de un ajutor de înmormântare mai mare anul acesta, din partea statului. Ce pași trebuie să faci pentru a intra în posesia lui.

Guvernul României a anunțat o majorare a ajutorului pentru înmormântare începând cu 1 ianuarie 2024, oferind o sprijin suplimentar familiilor aflate în dificultate. Cuantumul ajutorului de deces a fost crescut cu 778 de lei. Ajutorul pentru înmormântare este acordat în urma depunerii unei cereri, împreună cu certificatul de deces, fiind esențial ca familiile să solicite acești bani, deoarece aceștia nu sunt acordați automat.

Pentru decesul asiguratului sau pensionarului, suma a crescut de la 6.789 de lei la 7.567 de lei, în timp ce în cazul decesului unui membru de familie al asiguratului sau pensionarului, suma a atins 3.784 de lei. Ajutorul de deces se acordă în trei zile de la solicitare unei singure persoane, printre care se numără soțul supraviețuitor, copilul, părintele, tutorele, curatorul sau orice persoană care poate demonstra cu acte că a suportat cheltuielile ocazionate de deces.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: