Varșovia evită să spună pe cine susține în cursa pentru ”șefia” NATO

Sursa foto: X

Ministrul polonez de externe Radosław Sikorski, în discursul rostit după întâlnirea miniștrilor de externe ai NATO, a transmis un mesaj tăios pentru Rusia.

Într-o conferință de presă după summitul din 4 aprilie, ministrul polonez de externe Radosław Sikorski a declarat că NATO este pregătită pentru un conflict prelungit în Ucraina și își poate permite un fond strategic de ajutor pe cinci ani de 100 de miliarde USD pentru Kiev, a relatat polskieradio.

„Ar fi important ca Putin să înțeleagă că suntem pregătiți – dacă este necesar – pentru câțiva ani. (…) Ca Alianță Nord-Atlantică, suntem de 20 de ori mai bogați decât Rusia și ne putem permite un conflict prelungit, dacă este necesar”,  a spus Sikorski într-o declarație joi, după o întâlnire a miniștrilor de externe ai NATO la Bruxelles.

Viitorul secretar general NATO

În cursa pentru secretarul general al NATO, pentru care președintele României și-a anunțat candidatura, se pare că premierul olandez Mark Rutte are susținerea celor mai importanți aliați – SUA, Franța, Germania și Marea Britanie.

Polonia a evitat până acum să se pronunțe, cu toate că, mai mult ca sigur, au existat consultări pe acest subiect între Varșovia și marile capitale occidentale. Amintim că premierul Tusk a mers în ultimele săptămâni atât la Washington, cât și la reuniunea triunghiului Weimar, formatul de cooperare compus din Polonia, Franța și Germania.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL