Ultima oră Consultări Ciorbea- Tăriceanu pe suspendarea președintelui

În aceste momente au loc consultări între președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, și Avocatul Poporului, Victor Ciorbea referitor la suspendarea președintelui, informează România tv.

Vineri, președintele Senatului și președintele PLR, Călin Popescu Tăriceanu, prin intermediul unui comunicat de presă remis publicității, cheamă partidele politice şi electoratul să se i se alăture în procedura de suspendare din funcţie a lui Traian Băsescu.

Motivația lui Călin Tăriceanu are ca ” bază probatorie nenumăratele încălcări ale prevederilor constituționale puse în operă de Președintele României în anii 2013 și 2014, propun inițierea procedurii constituționale de suspendare și demitere a Președintelui României, având următorul calendar: suspendarea de către Parlament a Președintelui României în preajma datei de 23 septembrie și organizarea Referendumului de demitere a Președintelui României pe data de 2 noiembrie, aceeași zi în care se organizează primul tur de scrutin al alegerilor prezidențiale. Coincidența datei primului tur al alegerilor prezidențiale cu Referendumul de demitere al Președintelui României va crea premise favorabile îndeplinirii cvorumului legal de 50%+1″. 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: