Viza de flotant, obținută fără drumuri la Evidența Populației. În ce condiții se va putea stabili reședința automat

Sursa foto: pixabay

În plin an electoral, când românii încep goana după vizele de flotant, câțiva parlamentari propun măsuri prin care aceste vize să poată fi eliberate mai uşor.

Concret, viza de stabilire a reședinței se va putea obține și automat, în format electronic, la închirierea unei locuințe, însă de această modalitate vor putea beneficia doar persoanele care închiriază aceste spaţii în baza unui contract de închiriere ce a fost declarat la Fisc, potrivit unui proiect de lege pus recent în dezbatere la Parlament. Documentul prevede, de asemenea, și acordarea unor facilități fiscale cetățenilor care închiriază o singură proprietate, de cel mult 100 mp.

Propunerea legislativă pusă pe masa senatorilor, săptămâna trecută, de 12 deputați USR, vizează modificarea a două acte normative: Ordonanța de urgență a Guvernului 97/2005 privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români, precum și Legea 227/2015 privind Codul fiscal.

Emisă în format electronic

Legislația actuală obligă persoanele care locuiesc la o altă adresă decât cea din buletin să treacă pe actul de identitate adresa unde locuiește efectiv.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL