Ziua Internaţională a Femeii este marcată în majoritatea sălilor de spectacol, muzee sau instituţii de cultură

Sursa foto: Unsplash

Ziua Internaţională a Femeii este marcată astăzi în majoritatea sălilor de spectacol, muzee sau instituţii de cultură.

Ziua Internaţională a Femeii este marcată astăzi în majoritatea sălilor de spectacol, muzee sau instituţii de cultură. În capitală, la Sala Radio, două invitate speciale vor urca, în această seară, pe scenă alături de Orchestra Naţională Radio – dirijoarea britanico-australiană Jessica Cottis şi pianista Adela Liculescu.

La Muzeul Naţional al Literaturii Române va avea loc o dezbatere în care se va discuta despre adevărata poveste a zilei de 8 Martie, iar Opera Naţională Bucureşti va celebra feminitatea prin exoticul spectacol de balet „Baiadera”.

De asemenea, la Bacău, două pictoriţe îşi vor vernisa expoziţiile, la Cluj Napoca va avea loc un spectacol special susţinut de formaţia Ad Libitum Voices, iar la Râşnov se va desfăşura un concert de muzică folk. Şi la Vaslui va avea loc, astăzi şi mâine, un eveniment dedicat femeilor celebre din România. Este vorba despre un simpozion ştiinţific organizat de Muzeul Judeţean „Ştefan cel Mare”, care reuneşte istorici şi cercetători din ţară şi din străinatate.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL