EURO 2024 Poveștile emoționante ale fotbaliștilor români

Sursa: inquam

Succesul fotbaliștilor naționalei nu a fost mereu garantat. Nicolae Stanciu, al 5-lea căpitan din istoria României la EURO și cel care a fost declarat omul meciului în partida cu Ucraina, a trecut prin multe greutăți, dar din toate a ieșit cu capul sus. Medicii i-au spus acum 15 ani, din cauza unei accidentări, că nu va mai putea să joace fotbal. Iar portarul naționalei Florin Niță a fost nevoit să muncească într-o fabrică de cozonaci. Iată pe scurt poveștile celor doi.

Nicolae Stanciu a intrat prima dată pe un teren de fotbal îndemnat de mama lui. Nu i-a fost ușor. Născut în satul Craiva din Arad, de la 10 ani, Stanciu a făcut naveta Alba Iulia, 18 kilometru dus, 18 întors. Îl aducea fie mama, fie un vecin. Primul său antrenor a povestit că nu mai văzuse un băiat atât de talentat, potrivit Libertatea.

Acum mai bine de 15 ani, Nicolae Stanciu s-a accidentat grav la genunchi. Mai mulți doctori i-au spus atunci că nu se va recupera niciodată. Mai mult, nu a avut bani pentru a plăti un specialist și a fost nevoit să se recupereze singur acasă, ajutat de tatăl său. A stat șase luni pe margine, după care s-a întors pe teren și nimeni nu l-a mai oprit să ajungă în vârf.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: