Europa importă cantităţi mari de motorină din India, un important cumpărător de petrol rusesc

benzinarie benzina motorina
Sursă foto: Unsplash

Europa a interzis cea mai mare parte a importurilor de petrol din Rusia, în urmă cu un an, dar cumpără cantităţi mari de motorină care este posibil să fie produsă prin rafinarea ţiţeiului rusesc, transmite Bloomberg.

Importurile de motorină ale Europei din India, unul din cei mai importanţi cumpărători de petrol rusesc, urmează să treacă de 305.000 de barili pe zi, cel mai ridicat nivel de după luna ianuarie 2017, arată datele furnizate de firma de analiză Kpler.

Printre motorina care a ajuns în Europa în luna noiembrie se numără şi o livrare de la firma Nayara Energy Ltd., cu sediul la Mumbay, care în acest an a importat aproximativ 60% din ţiţeiul său din Rusia, potrivit Kpler. De asemenea, firma Reliance Industries Ltd., cel mai important furnizor european de motorină din India, importă mai mult de o treime din ţiţeiul său din Rusia.

Această explozie a importurilor de motorină din India scoate la lumină o modificare fundamentală a tranzacţiilor cu petrol după invadarea Ucrainei de către Rusia. În urmă cu un an, Rusia era principalul furnizor de motorină al Europei, un combustibil vital pentru industrie şi transporturi. Uniunea Europeană a interzis cea mai mare parte a importurilor de ţiţei rusesc pe mare în luna decembrie 2022, iar în luna februarie a acestui an a interzis şi importurile de produse petroliere ruseşti.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: