Europenii vor ca Inteligența Artificială să-i ajute la curăţenie, spălat vase şi la plata facturilor

Sursa foto: Pexels

Europenii vor inteligență artificială pentru sarcini casnice: curățenie, spălat vase și plătit facturi. Un studiu recent realizat pe un eșantion de 11.000 de europeni arată că majoritatea oamenilor își doresc ca inteligența artificială (AI) să le simplifice viața, în special în ceea ce privește treburile casnice.

Deși 90% dintre respondenți au declarat că înțeleg într-o oarecare măsură ce este AI, doar 15% știu cum să o integreze efectiv în viața de zi cu zi.

Potrivit sondajului realizat de Samsung Electronics și citat de economedia.ro, în zece țări europene, 53% dintre respondenți au menționat că doresc ca inteligența artificială să le facă viața mai ușoară, în special prin preluarea sarcinilor fizice obositoare.

Curățenia a fost identificată drept activitatea casnică principală în care oamenii ar dori să fie ajutați de tehnologie, cu 33% dintre participanți declarând că aspiratul ar fi prima sarcină pe care ar delega-o unui sistem de inteligență artificială. Pe lângă curățenie, 28% dintre respondenți și-au exprimat interesul pentru soluții bazate pe AI care să poată curăța aparatele de bucătărie, iar 25% doresc ca inteligența artificială să ajute la spălatul vaselor.

Alte funcții populare sunt gestionarea rețetelor și a listelor de cumpărături, în timp ce plata facturilor casnice a fost o prioritate pentru doar 21% dintre respondenți.

Un alt rezultat important al studiului este că 42% dintre participanți își doresc ca inteligența artificială să asigure o mai bună conectare și coordonare între dispozitivele inteligente din locuințele lor. Astfel, oamenii își imaginează un viitor în care AI nu doar că preia sarcinile casnice, ci și optimizează utilizarea resurselor și timpului.

Totuși, deși cererea pentru tehnologia AI este mare, doar 38% dintre respondenți privesc cu entuziasm ascensiunea acesteia, în timp ce mulți se simt încă excluși din discuțiile legate de tehnologie. Acest lucru indică o nevoie clară de educație și accesibilitate mai mare în utilizarea inteligenței artificiale.

De asemenea, studiul a relevat că două treimi dintre europeni își doresc mai mult timp liber pentru a-și urma pasiunile, iar 37% dintre respondenți consideră că AI i-ar putea ajuta să își gestioneze mai eficient timpul.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: