Evaluările naţionale de la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a în anul şcolar 2024–2025 vor avea loc în luna mai

Sursa foto: Ministrul Educației

Ministerul Educaţiei a anunţat, marţi, calendarul evaluărilor naţionale de la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a în anul şcolar 2024 – 2025, dar şi nouătiţile din acest an. Toate probele vor avea loc în luna mai 2025.

”Metodologia pune în aplicare prevederi ale Legii învăţământului preuniversitar nr. 198/2024, cu modificările şi completările ulterioare”, a transmis, marţi, Ministerul Educaţiei.

Metodologia cuprinde şi calendarul, iar potrivit acestuia toate probele vor avea loc în luna mai 2025. Primii care încep, în 13 mai, sunt elevii de clasa a II-a.

 

Sursa foto: Ministrul Educației

Ministerul Educaţiei prezintă şi elementele de noutate:

  • Extinderea duratei testului la EN II de la 30 de minute la 45 de minute. Decizia a fost bazată pe armonizarea duratei testelor scrise, astfel încât toţi elevii, inclusiv cei din mediul rural, să-şi poată demonstra abilităţile de scris-citit-socotit fără presiunea timpului, într-o oră de curs, aşa cum sunt obişnuiţi.
  • Rezultatele elevilor la EN II, EN IV, EN VI administrate în anul şcolar 2024-2025 sunt exprimate în punctaje.
  • Încărcarea rezultatelor obţinute de elevi la testele administrate la EN 2025 se  va realiza  individual, pentru fiecare elev în parte, în funcţie de clasă şi de testul susţinut.
  • Rezultatele individuale obţinute la EN 2025 nu se afişează/nu se comunică public şi nu se înregistrează în catalogul clasei. Prin excepţie, la solicitarea scrisă a elevului, punctajele obţinute se vor putea echivala în calificative / note şi pot fi trecute în catalog.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: