EXCLUSIV Epidemia metrilor pătrați domină Sibiul. Ce lider PNL îl depășește pe Iohannis la numărul de case

Deja de luni bune, primarul Sibiului, Klaus Iohannis a devenit un adevărat reper din punct de vedere imobiliar. Subiectul celor șase case, care se pare că în realitate ar fi de fapt șapte, obținute, dacă ar fi să îl credem pe cuvânt pe Iohannis, din meditații la fizică, este intens dezbătut în spațiul public. Bâlbele și explicațiile uluitoare ale prezidențiabilului ACL au stârnit numeroase reacții în societate și pe scena politică. Ne aducem aminte spre exemplu de reacția lui Traian Băsescu, cel care a precizat că a râs singur în birou când a auzit explicațiile lui Iohannis.

„Cu ce impresie rămân, când a fost întrebat cum a făcut cele şase case şi spune că din meditaţii? Am râs singur în birou. Pe urmă, la altă emisiune, iar l-a întrebat ziaristul şi a spus că primele două au fost moştenite de la părinţi – mama- asistentă medicală, iar tata- mecanic auto. Tata a fost colonel şi ne-a lăsat un apartament cu două camere mie şi fratelui meu”, a spus Traian Băsescu.

Boala sutelor de metri pătrați pare să se fi transformat într-un  soi de epidemie la Sibiu, printre liberali.

Dacă toată lumea se mira cum a ajuns Iohannis să aibă șase case, fiind un veșnic bugetar, observând și analizând declarația de avere a șefului PNL Sibiu, deputatul Mircea Cazan, probabil că sentimentul trăit de fiecare în parte va fi unul de uluire, la propriu.

Deputatul PNL Mircea Cazan deține nici mai mult, nici mai puțin, decât zece case, toate cu suprafețe uriașe, mult peste media metrilor pătrați de care dispune un român de rând.

declaratie de avere Mircea Cazan

Vezi declarația completă de avere completă a deputatului PNL de Sibiu, Mircea Cazan

Calculând suprafețele imobilelor pe care le deține, liderul liberalilor din Sibiu dispune de ”doar” 4944 de metri pătrați în care să își ducă viața de pe o zi pe alta, ca orice român de rând.

Conform CV-ului, Mircea Cazan a fost în perioada 1986-1990  inginer geolog şi geofizician la Centrala din Mediaș, apoi a devenit timp de un an analist programator la SC Electromontaj SA, companie din domeniul alimentării cu energie electrică, apoi și-a mutat pentru un an de zile activitatea la Fabrica de cuţite ICOS SA, ca apoi să devină director general la două companii private, între 1993- 2005. Între 2005 și 2008, Mircea Cazan a devenit director la stat, ocupându-se de de activitatea SN Radiocomunicaţii SA, companie de stat care asigura transmisiile TV pentru Societatea Română de Televiziune. Din 2008 este deputat din partea PNL.

Cazan și Iohannis mai au încă un aspect care îi unește. La fel ca și Iohannis, cel care până să devină liberal cu acte, a condus 12 ani Forumul Democrat German, nici Mircea Cazan nu are origini pur liberale. Până să se înscrie în PNL, în 2001, deputatul a fost membru în conducerea partidului format de Teodor Meleșcanu, Alianța pentru România.

Observând această apetență a celor doi lideri liberali, cu origini sibiene, putem trage concluzia că plutește ceva în aer la Sibiu de există această epidemie a metrilor pătrați. Iohannis a explicat că cele șase locuințe ale sale din Sibiu ar valora cât un apartament din București. Pe cale de consecință, cele zece case ale lui Mircea Cazan ar valora cât două apartamente din București. Până la urma, cum e turcu-i și pistolul…

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: