EXCLUSIV Ministrul Cercetării, la Inițiativa celor Trei Mări: Avem două proiecte foarte mari pe zona de digitalizare

Bogdan Ivan, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării vorbește despre concluziile Forumului de Afaceri al Inițiativei celor Trei Mări.

Au fost discuții bune și pragmatice, declară ministrul.

„Avem deja un nou fond de inovare care poate finanța cu zeci de miliarde de euro start-up-urile din România.

Ivan spune că există o misiune comună la nivelul statelor.

„Ne-am dat seama că fiecare stat, dincolo de agenda proprie, avem foarte multe puncte comune. Și dacă nu avem relații bune cu colegii noștri, nu vom putea să traversăm această perioadă plină de provocări”, este de părere ministrul.

Un lucru este clar, arată acesta: „România începe să devină un hub regional pentru inovare, tehnologie, inovație și va putea fi un model nu doar pentru țările din estul Europei, dar și pentru cele din afara Europei”, mai punctează politicianul.

Bogdan Ivan a vorbit și despre proiecte concrete: „România a depus deja, în cadrul Inițiativei celor Trei Mări, două proiecte foarte mari pe zona de digitalizare, de peste 200 milioane de euro: un super computer și un computer de inteligență artificială – cea mai nouă tehnologie existentă pe piața mondială”, conchide ministrul.

Forumul de Afaceri al Inițiativei celor Trei Mări – „Investing into a resilient tomorrow”, organizat de Guvernul României la Palatul Parlamentului, reunește peste 1.000 de reprezentanți ai mediului de afaceri, decidenți politici și guvernamentali, experți.

La acest eveniment participă președintele României, Klaus Iohannis, premierul Marcel Ciolacu, Andrzej Duda, președintele Poloniei, țară coinițiatoare a Inițiativei celor Trei Mări, Andrej Plenkovici, prim-ministru al Croației, țară coinițiatoare a Inițiativei Celor Trei Mări, Edgars Rinkevics, președintele Letoniei, țară care a găzduit ediția de anul trecut a Summit-ului și Forumului celor Trei Mări, Gitanas Nauseda, președintele Lituaniei, țară ce va organiza Summit-ul și Forumul de afaceri al Inițiativei celor Trei Mări în 2024, dar și John Kerry, emisarul special al președintelui Statelor Unite ale Americii pentru Climă, invitat special al Forumului.

 

Autor

  • Chirciu Simona-Maria

    Simona-Maria Chirciu, editor coordonator. Simona-Maria Chirciu este Doctor în Științe Politice, autoare și expertă pe drepturile omului. Cu o experiență de peste 7 ani în presa scrisă și online, a ținut ateliere pe Media Literacy, tehnici de manipulare și Fake News.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: