EXCLUSIV Strategia secretă a PDL de a acapara o organizație județeană a PNL

PSnews.ro a prezentat vineri detalii despre o potențială lovitură pe care liberalii ar putea să o dea celor din PDL prin ”achiziția” primarului Gheorghe Ștefan, zis ”Pinalti”.

Citește și: PNL pregătește un ”transfer” de marcă. Primar foarte apropiat de Băsescu ar putea trece în barca liberalilor

În acest moment, la nivel central, PDL pare să accepte că este vioara doi în interiorul ACL și pare să nu strâmbe deloc din nas. PDL l-a acceptat pe Klaus Iohannis în poziția de prezidențiabil, deși Cătălin Predoiu era desemnat în urma unui amplu proces intern. În același timp, Blaga & CO par să nu aibă niciun fel de problemă că nu sunt tocmai în prim plan.

Totuși, strategii democrat- liberalilor nu stau deloc cu mâna în sân. Din informațiile noastre, în laboratoarele PDL există în acest moment un proces de elaborare a unei strategii de acaparare a unor organizații liberale, catalogate printre filialele slabe și care pot fi cucerite cu ușurință. La nivel simbolic, primul pas a fost făcut, când liberalii au fost obligați să se mute în sediul din Modrogan și să accepte imnul ”verde rourat”, fredonat de ani buni de toți liderii PDL, inclusiv de Traian Băsescu.

În acest moment, PDL are un plan bine pus la punct vis-a-vis de anumite filiale PNL. Preferând să lase se instaureze în mentalul public imaginea că PNL este locomotiva în construcția ACL, o serie de lideri ai PDL, își fac loc către PNL și urmăresc preluarea anumitor filiale ale liberalilor.

În momentul de față PNL este un partid lipsit de lideri, mai ales în teritoriu.

Un studiu de caz cât se poate de elocvent este filiala PNL Neamț, condusă de tânărul Cozmaciuc, fost aghiotant servil al lui Relu Fenechiu.

Deputatul Cozmanciuc și-a făcut deja un titlu de glorie în interiorul PNL după ce și-a trădat mentorul, pe Fenechiu, în secunda doi după ce acesta a ajuns după gratii. Încercând să ajungă și el printre băieții mari din PNL, Cozmaciuc a încercat să pună mâna pe conducerea PNL Iași, revendicându-se mâna dreaptă a lui Relu Fenechiu. Planul nu i-a ieșit, iar Cristi Adomniței, puternic susținut de la București, i-a luat fața lui Cozmanciu și conduce deja de luni bune organizația PNL Iași.

După acest eșec, atenția tânărului Cozmaciuc s-a îndreptat către Succeava, unde s-a lovit de o piatră foarte tare, cum e deputatul Alexandru Băișanu.  Pe acesta din urmă, deși era în dizgrațiile conducerii centrale, nici Crin Antonescu nu a reușit să îl dea la o parte. Evident, Cozmanciuc nu a reușit nici el.

Deputatul Cozmanciuc nu s-a descumpânit totuși și de câteva săptămâni conduce, teoretic, filiala PNL Neamț. Spunem ”teoretic” deoarece șeful acestei filiale, cel care conduce activitatea după cum dorește, este senatorul Eugen Țapu. Cozmanciuc este totuși doar un paravan, având în vedere că senatorul Țapu este văzut exclusiv omul PDL și cel care a rupt filiala în două, după ce a ordonat mazilierea lui Dorinel Ursărescu, fostul președinte al acestei filiale.

Ce se întâmplă în aceste zile în filiala PNL Neamț este dovada elocventă despre cum vor evolua lucrurile în perioada următoare. Lideri grei ai PDL din teritoriu se vor transfera la PNL și vor reuși să pună mâna pe putere. Spre exemplu, Gheorghe Ștefan în momentul în care își va semna adeziunea la PNL nu va fi un simplu membru, ci evident va fi liderul filialei. Nu își imaginează nimeni că un personaj atât de puternic, foarte apropiat de Traian Băsescu și Elena Udrea, va accepta să fie condus de tânărul Cozmanciuc, cel care aspiră să îi calce pe urme lui Fenechiu, însă statutul său actual este  unul de mic baronete.

Rămâne de văzut dacă această situație din Neamț se va extinde și către alte filiale din țară ale PNL. Sunt numeroase județe unde liderii PDL sunt mult mai puternici decât cei de la PNL, mulți dintre ei personaje novice în ceea ce înseamnă politica din România, ceea ce ar putea fi un avantaj real pentru liderii democrat- liberali din teritoriu.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: