Farul – HJK Helsinki 2-1. Încă un meci până în grupe! Inspirația lui Hagi și execuția lui Popescu, decisive la Ovidiu

sursa foto: Sport Pictures
sursa foto: Sport Pictures

Farul a reușit să obțină o victorie în meciul de pe teren propriu cu HJK Helsinki, scor 2-1, în cadrul manșei tur a play-off-ului Conference League.

Campioana României a început meciul mai bine și și-a creat două ocazii în primul sfert de oră, semnate de Budescu, respectiv Rivaldinho. Finlandezii au replicat și ei cu alte două ocazii, însă tabela de scor a rămas intactă până la pauză.

La cinci minute după reluarea jocului, HJK Helsinki a deschis scorul prin Toivio, în urma unui corner. Constănțenii au turat motoarele și au restabilit egalitatea nouă minute mai târziu, prin Rivaldinho, servit decisiv de Budescu.

În minutul 82, Mihai Popescu a fost trimis pe teren în locul lui Nedelcu. La câteva secunde distanță, fundașul central a reușit să înscrie la prima atingere de balon.

Farul a reușit să mențină scorul intact până la final și va avea prima șansă la returul din capitala Finlandei, programat joia viitoare, de la 19:00.

Farul – HJK Helsinki 2-1

Min. 90+5: Final de meci.

Min. 86: Schimbare HJK. Hamalainen intră în locul lui Ollila.

Min. 86: Schimbare HJK. Tanaka intră în locul lui Kanellopoulos.

Min. 83: GOL Farul! Popescu înscrie la prima atingere de balon, în urma unui voleu trimis cu latul, de la limita careului mic.

Min. 82: Schimbare Farul. Popescu intră în locul lui Nedelcu.

Min. 82: Schimbare Farul. Andronache intră în locul lui Rivaldinho.

Min. 79: Rivaldinho încearcă o execuție din voleu, însă nu nimerește nici el cadrul porții.

Min. 69: Cartonaș galben Farul. Munteanu este avertizat.

Min. 68: Schimbare HJK. Bande intră în locul lui Hostikka.

Min. 68: Schimbare HJK. Hetemaj intră în locul lui Keskinen.

Min. 67: Ocazie Farul. Budescu trimite un voleu în cros, dar mingea trece puțin pe lângă poartă.

Min. 59: GOL Farul! Rivaldinho restabilește egalitatea din pasa decisivă a lui Budescu, cu un șut din interiorul careului.

Min. 58: Schimbare Farul. Munteanu intră în locul lui Mazilu.

Min. 58: Schimbare Farul. Dussaut intră în locul lui Sîrbu.

Min. 54: Ocazie Farul. Budescu preia mingea și reia spectaculos din voleu, din întoarcere, însă mingea se lovește de stâlpul porții.

Min. 50: GOL HJK! Toivio reia din voleu în urma unui corner, iar Aioani nu poate reacționa în timp util.

Min. 46: Cartonaș galben HJK. Hostikka este avertizat.

Min. 46: Începe partea secundă.

Min. 45+2: Final de primă repriză.

Min. 45+1: Ocazie Farul. Maenpaa reține fără mari emoții un șut de la distanță din partea lui Băluță.

Min. 39: Ocazie HJK. Aioani iese greșit la o centrare și scapă mingea, dar norocul său este că Halme nu a putut înscrie în poarta rămasă goală.

Min. 36: Ocazie HJK. Keskinen încearcă un șut de la limita careului de 16 metri, însă mingea trece mult peste poartă.

Min. 35: Cartonaș galben Farul. Larie este avertizat.

Min. 14: Ocazie Farul. Rivaldinho scapă singur cu portarul advers, dar cel din urmă ajunge primul la minge.

Min. 10: Ocazie Farul. Budescu trimite o lovitură liberă direct pe poartă, iar Maenpaa este nevoit să respingă în corner.

Min. 1: A început meciul!

Echipele de start:

  • Farul: Aioani – Sîrbu, Boli, Larie, Kiki – Artean, Nedelcu, Băluță – Mazilu, Rivaldinho, Budescu
    Rezerve: Andronache, Buzbuchi, Carnat, Dussaut, Grameni, Gustavo, Munteanu, Popescu, Queiros, Sali, Vianna, Vînă
    Antrenor: Gică Hagi
  • HJK: Maenpaa – Toivio, Tenho, Halme – Soiri, Peltola, Kanellopoulos, Ollila – Hostikka, Radulovic, Keskinen
    Rezerve: Bande, De Graca, Hamalainen, Hetemaj, Olusanya, Ost, Ramula, Riski, Tanaka
    Antrenor: Toni Korkeakunnas

Înainte de a ajunge în ”finala” pentru grupele Conference League, cele două echipe au avut de parcurs mai multe tururi preliminare.

Ambele echipe au început noul sezon european din turul I preliminar al Champions League, de pe ruta campioanelor (ambele au câștigat titlul de campioană la finalul sezonului trecut). Dacă Farul a fost învinsă în această etapă de Sheriff Tiraspol (1-3, după prelungiri), HJK Helsinki s-a calificat mai departe, în turul II al celei mai importante competiții europene, după ce a depășit-o pe Larne (campioana Irlandei de Nord) cu scorul general de 3-2.

Coborâtă în turul II al Conference League, Farul Constanța a înfruntat-o pe Urartu (campioana Armeniei), pe care a învins-o cu 6-4 la general. Ulterior, în etapa următoare (turul III), constănțenii au eliminat-o pe Flora Tallin (campioana Estoniei) cu scorul de 5-0 la general. În urma acestui succes, echipa lui Gică Hagi (58 de ani) a obținut biletele pentru play-off-ul Conference League.

De cealaltă parte, HJK Helsinki, calificată în turul II al Champions League, a întâlnit-o pe Molde (campioana Norvegiei), echipă în fața căreia a cedat cu scorul de 1-2 la general. În urma acestui insucces, formația din Finlanda a coborât în turul III preliminar al Europa League, unde a înfrunat-o pe Qarabag (campioana Azerbaijanului). HJK a pierdut cu scorul de 4-2 la general în fața azerilor și, astfel, a coborât încă o treaptă până în play-off-ul Conference League.

Farul, după 3 înfrângeri consecutive în campionat. HJK, după 4 victorii la rând în Finlanda

Dacă ne referim la situația din campionatele naționale, Farul se află pe locul 10 în Superligă (cu 6 puncte acumulate în primele 5 etape), în timp ce HJK ocupă locul al 2-lea în Veikkausliiga (prima ligă de fotbal din Finlanda), după 20 de etape disputate și 40 de puncte strânse.

Dacă finlandezii vin după 4 victorii consecutive în campionat, constănțenii au înregistrat 3 eșecuri în ultimele 3 partide de SuperLigă.

Lotul de jucători al Farului Constanța este cotat la 21,04 milioane de euro, potrivit Transfermarkt, în timp ce fotbaliștii lui HJK Helsinki au o valoare de 8,05 milioane de euro.

Cel mai bine cotat jucător din trupa lui Gică Hagi este Tudor Băluță (2,8 milioane de euro), în timp ce cel mai valoros fotbalist de la HJK este Filip Rogic (750.000 de euro).

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: