Fenechiu despre atacurile la adresa lui Nicolae Ciucă: „Întotdeauna îl ataci pe cel care îți ridică probleme”

Sursa foto: Inquam Photos / George Calin

În ultimele săptămâni s-au înmulțit atacurile între partenerii din Coaliție. Ciolacu a ironizat faptul că Nicolae Ciucă a anunțat că va intra în cursa pentru prezidențiale în timp ce era la Washington, punctând că dacă va intra în cursă, el va anunța din România. Atacurile premierului au fost și la adresa președintelui Iohannis, reproșându-i că la summit-ul NATO, acesta l-a prezentat pe Nicolae Ciucă mai multor oficiali.

Liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu,consideră că atacurile la adresa președintelui liberal nu fac decât să confirme poziția acestuia: „Întotdeauna îl ataci pe cel care îți ridică probleme”.

„Este o competiție participativă în care câștigă cel mai bun și criticile sunt doar pentru a arăta care este cel mai bun. Este o căsătorie din interes, o mezalianță. Cine neagă acest lucru este cât se poate de evident că nu cunoaște realitățile sau nu vrea să recunoască. Nu s-a putut face un alt Guvern pentru că foștii noștri parteneri, prietenii noștri de la USR au făcut o moțiune de cenzură împotriva propriului guvern.

Noi suntem parteneri de guvernare, dar ne luptăm pentru mandatele de deputat și senator, ne luptăm pentru funcția de președinte al statului, iar această luptă nu este doar una de idei, ci și o luptă care conține reproșuri, de denigrări, etc.

Sigur, acest tip de abordare afectează soliditatea acestei colaborări. PNL si PSD sunt două partide formate din persoane mature, experimentate și nu toti liderii participă la acest tip de abordări.

Cât despre faptul că îl atacă pe Nicolae Ciucă, este cât se poate de de înțeles, întotdeauna îl ataci pe cel care îți ridică probleme. Nicolae Ciucă este, în opinia analiștilor care fac analize obiective, principalul competitor de dreapta pentru președinția României, principalul adversar pentru PSD.

Acesta este și motivul pentru care încearcă să o ridice pe Elena Lasconi, încearcă să ridice candidații suveraniști, încearcă să-l pună pe poziții de patru-cinci pe Nicolae Ciucă.

Partidul Național Liberal a avut la alegerile locale un scor politic de 30% . Chiar în ipoteza în care au existat pierderi, un partid politic cu un scor de 30% își va duce candidatul în turul doi. Pe de altă parte, Nicolae Ciucă este o persoană extrem de convingătoare. Faptul că până în momentul de față Nicolae Ciucă nu a avut acel tip de ieșiri care să convingă, ține de strategia pe care și-a ales-o președintele nostru.

Eu, ca un om care îl cunosc de ani de zile și care a avut ocazia să lucrez cu domnia sa (…) vă spun că Nicolae Ciucă va fi o surpriză plăcută și din momentul în care PNL va valida această candidatură a domniei sale la președinție, se va poziționa în topul favoriților pentru postul de președinte al României în rândul românilor”, a spus Fenechiu la B1.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: