Fermierii cer Guvernului interzicerea importurilor de zahăr din Ucraina

zahar
Sursa foto: pixabay

Fermierii solicită Guvernului măsuri pentru a stopa importurile de zahăr din Ucraina pentru cel puțin 3-4 luni. Potrivit acestora, marfa de import, care vine cu prețuri de 200-250 de euro sub prețul de cost al producșiei locale, perturbă piața. Managementul fabricii de zahăr Luduș spune că nu vor mai redeschide fabrica.

Într-o scrisoare adresată Guvernului, Federația Cultivatorilor de Sfeclă de Zahăr din România solicită introducerea de urgență, pentru cel puțin 3-4 luni, a unor interdicții la importurile din statul vecin, pe modelul Slovaciei unde importurile au fost sistate începând cu 30 noiembrie. Aceasta în contextul în care, în ultimul an, importurile din Ucraina au crescut semnificativ, iar marfa este cu mult sub prețul de cost local.

“Vă rugăm insistent să interveniți de urgență pentru stoparea importurilor de zahăr din Ucraina prin mijloace la care au apelat și alte țări din Estul Europei. Facem aici referire la cel mai recent ban de import al zahărului din Ucraina ce a fost votat de Guvernului Slovaciei pe 29 noiembrie, cu intrare în vigoare cu 30 noiembrie 2023”, se arată în scrisoarea adresată Guvernului.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL