Fermierii forțează intrarea în București. Au spart barajul poliției și vor să ajungă la Guvern

Sursă foto: Captură video

Fermierii care participă la un protest cu tractoare pe șosele au ajuns la marginea Bucureștiului, după ce au spart barajul poliției de la intersecția centurii cu drumul spre Chiajna. Protestatarii au intrat în localitate. Acum poliția încearcă din nou să-i oprească din drum.

UPDATE 21:40

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a declarat joi, la Digi24, referitor la protestul fermierilor, că „organele de ordine nu fac altceva decât să aplice legea”, făcând apel la rațiune și calm din partea tuturor. Ministrul a mai explicat că aceștia nu vor intra în oraș dacă nu vor obține autorizație de protest.

„Organele de ordine aplică legea și numai legea. Dacă vreți să forțez, eu, dacă m-aș urca la volanul unui autocamion și aș încerca să intru în Centrul Capitalei aș fi oprit. Nu facem altceva decât să aplicăm legea și le mulțumesc celor care o fac cu promptitudine, fermitate și tact. Situația este sub control. Au încercat să intre, li s-a explicat și mă bucur că nu s-au făcut forțări iraționale și nu au derapat. Fac apel să rămână în litera și în spiritul legii. Așa este normal”, a explicat ministrul.

UPDATE 20:40

Și senatoarea extremistă Diana Șoșoacă s-a dus la Chiajna, unde i-a confruntat pe jandarmi. Aceasta și George Simion au fost huiduiți de oameni. Liderul AUR a plecat spre localitatea Afumați, potrivit Digi24.

UPDATE

Prefectul Capitalei, Rareș Hopincă, a diiscutat cu protestatarii, ajunși la Chiajna, pe care i-a îndemnat să alcătuiască o delegație pentru a dezbate soluții la problemele lor. Protestatarii i-au transmis însă prefectului Capitalei că nu au ce discuta cu el și i-au propus să ia o hârtie cu cerințele lor să o pună pe masa Guvernului, întrucât problemele pot fi rezolvate de premier și miniștrii Agriculturii și Transporturilor. În replică, prefectul Hopincă a punctat că este reprezentantul Executivului la nivelul municipiului București. Hopincă a insistat pentru urmarea procedurii legale, pentru ca protestul să fie organizat în condițiile legii, în vederea protejării locuitorilor Capitalei și a protestatarilor.

UPDATE 20:30

Liderul AUR George Simion s-a dus joi seară în Chiajna, localitate limitrofă a Bucureștiului unde protestatarii fermieri au încercat să treacă cu tractoarele de un blocaj al Jandarmeriei și Poliției. Parlamentarul i-a instigat pe manifestanți la a protesta, acuzând forțele de ordine că nu-i lasă.

„Ce drept aveți dumneavoastră să ne îngrăditi dreptul de a trece? Arătați-mi un indicator! Aveți ceva care ne interzice?”, a strigat un protestatar la un polițist care încerca să comunice cu aceștia.

În cele din urmă, tractoarele au trecut pe lângă mașina de Poliție, agenți și jandarmii care au rămas pe margine, la ieșirea de pe centura Capitalei, uitându-se la ce se petrece.

Prefectul Bucureștiului, Rareș Hopincă, a încercat să tempereze protestul, discutând cu fermierii.

Protestatarii i-au transmis prefectului Capitalei că nu au ce discuta cu el şi i-au propus să ia o hârtie cu cerinţele lor să o pună pe masa Guvernului, întrucât problemele pot fi rezolvate de premier şi miniştrii Agriculturii şi Transporturilor.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: