A fost deschisă circulaţia pe pasajul de la Autostrada Soarelui. Construcţia a costat 36 de milioane

foto: captura video
foto: captura video

Primăria Sectorului 3 a deschis vineri circulația pe pasajul de la intrarea pe Autostrada Soarelui.

La inaugurare au participat primarul Robert Negoiță și premierul Marcel Ciolacu. Construcția pasajului a durat un an și două luni și a costat 36 milioane lei.

Lucrările la pasaj au început în luna aprilie 2022, iar termenul de finalizare, anunțat inițial de primarul Robert Negoiță, era sfârșitul anului 2022.

„Construcția are ca scop fluidizarea traficului în zona de intrare/ieșire din Sectorul 3 către Autostrada Soarelui (A2). De asemenea, degrevarea traficului într-una dintre cele mai aglomerate zone ale Sectorului 3 (mai ales pe timpul verii din cauza traficului spre și dinspre litoral) va conduce la un consum redus de combustibil și va diminua poluarea cauzată de mașini în zona menționată. Împreună cu pasajul deja deschis circulației în luna aprilie, situat pe bulevardul Th. Pallady, bucureștenii vor avea o cale nouă de acces către Marea Neagră prin care vor economisi timp și combustibil”, a anunţat Primăria Sectorului 3.

Conform instituţiei, pasajul are o lungime de 344,5 metri și o lățime a carosabilului de 13 metri și a fost realizat de o societate a Primăriei Sectorului 3 (Algorithm Residential S3 SRL).

Costul total al construcției a fost de 36.644.337,92 de lei, TVA inclus și reprezintă jumătate din suma estimată inițial în contract.

 

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL