Festivalul Brazilor de Crăciun – Un million de euro pentru accesul la educaţie al copiilor vulnerabili

Festivalul Brazilor de Crăciun

Festivalul Brazilor de Crăciun a reuşit să adune fonduri de un million de euro, pentru restabilirea dreptului egal la educaţie pentru copiii aflaţi în risc sever de sărăcie şi excluziune socială, anunţă, sâmbătă, Salvaţi Copiii România. Cei 22 de brazi licitaţi în seara de gală, organizată în parteneriat cu Muzeul Naţional de Artă al României, vor asigura sprijin socio-educaţional pentru 16.000 de copii. Cei mai râvniţi doi brazi au reuşit să fie ofertaţi contra sumei de 140.000 de euro. Ancheta Salvaţi Copiii România arată că 95% dintre familiile care se confruntă cu sărăcia nu mai au bani de îmbrăcăminte şi încălţăminte pentru copii.

”În cadrul Galei Festivalului Brazilor de Crăciun, brazii concepuţi şi donaţi de către designeri şi artişti recunoscuţi din România au fost licitaţi cu sume cuprinse între 10.000 şi 140.000 de euro, de companiile care şi-au asumat rolul de actori majori ai responsabilităţii sociale. În total, suma strânsă a fost de un million de euro din licitaţia brazilor, vânzarea biletelor de tombolă şi sponsorizări”, arată, sâmbătă, Salvaţi Copiii România, într-un comunicat de presă.

Gazdele serii au fost Andreea Raicu şi Marius Pancu, cu suportul lui Omid Ghannadi, care au transformat seara într-un spectacol al binelui.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL