Festivalul Internaţional de Film de la Berlin a retras invitaţia la gală a unor membri ai partidului AfD

Sursa: X

Organizatorii Festivalului Internaţional de Film de la Berlin au retras invitaţia făcută către cinci politicieni din partidul de extremă dreapta Alternative für Deutschland (AfD) la gala de deschidere de săptămâna viitoare, citând rapoarte recente privind presupusele planuri de deportare în masă ale AfD, potrivit The Guardian.

„Mai ales în lumina dezvăluirilor care au fost făcute în ultimele săptămâni cu privire la poziţiile explicit anti-democratice şi la politicieni individuali ai AfD, este important pentru noi – ca Berlinală şi ca echipă – să luăm o poziţie fără echivoc în favoarea unei democraţii deschise”, au declarat Mariëtte Rissenbeek şi Carlo Chatrian, directorii festivalului de film, cunoscut sub numele de Berlinale.

„Prin urmare, am scris astăzi tuturor politicienilor AfD invitaţi anterior şi i-am informat că nu sunt bineveniţi la Berlinale”.

Preşedintele AfD din Berlin şi purtătorul de cuvânt al AfD pentru afaceri culturale fuseseră invitaţi anterior să participe la seara de deschidere a festivalului, ca parte a unei invitaţii standard adresate celor 100 de parlamentari din Berlin din toate partidele.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL