Flori şi lumânări în memoria lui Alexei Navalnîi, în faţa Ambasadei Rusiei la Bucureşti

Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Numeroase flori şi lumânări, dar şi un afiş cu mesajul devenit deja celebru prin care le transmitea ruşilor să nu renunţe au fost depuse în faţa Ambasadei Rusiei la Bucureşti, în memoria activistului rus Alexei Navalnîi, decedat vineri într-o colonie penitenciară din Siberia.

Flori albe şi lumânări au fost aşezate pe trotuarul din faţa clădirii în care se află sediul Ambasadei Federaţiei Ruse. Alături de buchetele de flori sunt şi două fotografii ale lui Navalnîi.

Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Pe trunchiul unui copac aflat pe scuarul de lângă ambasadă, a fost pus un afiş cu imaginea lui Navalnîi, cu data morţii sale, 16.02.2024 şi cu mesajul pe care el afirma că l-ar transmite ruşilor la moartea sa, ”Don”t give up”.  La baza copacului sunt depuse buchete de flori albe şi roşii şi numeroase lumânări aprinse.

Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
Europarlamentarul Vlad Gheorghe a organizat pe Facebook un eveniment în memoria lui Alexei Navalnîi, oamenii fiind aşteptaţi duminică, la ora 12.00, în faţa sediului Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti.
”Putea să trăiască şi azi dacă nu se întorcea în Rusia lui Putin. A ales să pună mai presus de propria viaţă visul unei ţări eliberate, visul libertăţii fiecărui cetăţean rus. Paşnic, cu lumânări şi flori îi aducem un ultim omagiu celui care a avut curajul şi demnitatea să-şi înfrunte criminalul până la moarte şi dincolo de ea – Aleksei Navalnîi”, a scris pe Facebook europarlamentarul Vlad Gheorghe.
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: