Florian Dumitru: PSD se dovedește incapabil să cheltuie banii destinați agriculturii

sursa: facebook

Deputatul PNL Florian Dumitru critică PSD pentru neglijența și modul în care gestionează dezastrul financiar agricol actual. Este de părere că Ministrul Agriculturii aflat la guvernare nu folosește în mod corespunzător bugetul alocat, iar din această cauză agricultorii suferă din cauza lipsei unei infrastructuri moderne de irigație.

„România se află într-un moment de răscruce, iar pierderea fondurilor europene vitale pentru agricultură din cauza neglijenței și incompetenței PSD este o rușine națională! Ne aflăm în pragul unui dezastru financiar agricol, riscând pierderea a nu mai puțin de 500 de milioane de euro din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020! Bani esențiali pentru dezvoltarea infrastructurii de irigații și alte sectoare agricole, puși în pericol din cauza delăsării Ministrului Agriculturii.

E inadmisibil ca, în secolul XXI, agricultorii români să sufere din cauza lipsei unei infrastructuri moderne de irigații, în timp ce, Ministerul Agriculturii, se scaldă în nepăsare și ineficiență! Este timpul să spunem lucrurilor pe nume și să tragem un semnal de alarmă! ”, a spus acesta.

Acesta a menționat și faptul că Direcția Generală Agricultură și Dezvoltare Rurală a Comisiei Europene a trimis un avertisment dur prin care vor să încheie practic angajamentul de a mai aloca fonduri PDR, ca reacție la amânările și slaba gestiune a sectorului agricol. La finalul postării, deputatul PNL face un acrostih din inițialele Partidului Social Democrat, formând cuvintele: Pasivitate, Stagnare, Delăsare.

„PSD, în loc să gestioneze eficient aceste fonduri, se dovedește incapabil să cheltuie banii destinați agriculturii. Trebuie înțeles că este în joc viitorul agriculturii românești și că nu mai este loc pentru scuze sau amânări! Direcția Generală Agricultură și Dezvoltare Rurală a Comisiei Europene a trimis un avertisment dur, subliniind riscul major de dezangajare a fondurilor PDR la finalul perioadei de programare 2014-2022, în 2025.

Ministerul Agriculturii, prin ANIF și celelalte structuri responsabile, trebuie să finalizeze imediat proiectele de irigații și să evite dezangajarea fondurilor. Riscul este iminent, iar Ministerul Agriculturii, sub conducerea incompetentă a PSD, are la dispoziție foarte puțin timp să evite dezangajarea. Fermierii noștri, sufocați de birocrație și neglijență guvernamentală, au nevoie disperată de acești bani europeni pentru a-și salva culturile și a asigura viitorul agriculturii românești. DG AGRI este alături de România în identificarea soluțiilor pentru a evita acest dezastru financiar, inclusiv printr-o colaborare strânsă cu beneficiarii fondurilor.
Vom monitoriza cu strictețe progresul proiectelor vitale pentru salvarea agriculturii românești și nu vom tolera nicio scuză pentru eșec! Este momentul de asumare a responsabilitatii și de a demonstra acțiunile în interesul agricultorilor și al României din partea Ministrului Agriculturii!
𝗣asivitate
𝗦tagnare
𝗗elăsare”, a mai transmis Florian Dumitru.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: