Florin Barbu: Voi cere extinderea sistemului de importuri pe bază de licență și pentru zahărul și făina din Ucraina

Florin Barbu
Sursa foto: Florin Barbu

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a declarat că va solicita primului ministru să introducă zahărul și făina pe lista lista produselor pentru care este nevoie de licență pentru a realiza importuri din Uraina. Perioada de aplicare a ordonanței privind instituirea unui mecanism de consultare şi reacţie coordonată în contextul implementării sistemului de autorizare la export introdus de Ucraina pentru produsele agricole va fi extinsă încă un an.

România ar putea limita importurile de zahăr și făină din Ucraina prin extinderea listei de produse pentru care importurile se pot face doar cu licență,  a declarat aseară ministrul Agriculturii, Florin Barbu, la AgroTV.

În plus, potrivit acestuia, sistemul se va aplica și anul viitor  pentru grâu şi meslin, porumb, seminţe de rapiţă sau de rapiţă sălbatică, semințe de floarea-soarelui.

„Pot asigura că va fi prelungită partea de licențiere și anul viitor, pentru a proteja fermierii români. (Licența n.red) va fi destinată tot fermierilor și procesatorilor care vor să facă importuri de cereale din Ucraina. Voi solicita și cred ca mă va ajuta domnul prim-ministru să introduc în acestă ordonanță de urgență privind licențierea și importurile de zahăr și faină din Ucraina, adică voi extinde lista”, a declarat ministrul Agriculturii la AgroTV.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL