FNGCIMM: Noi oportunităţi de afaceri pentru IMM-uri, în urma colaborării cu Asociaţia Băncilor din R. Moldova

Dumitru Nancu
Sursa foto: captură video

Noi oportunităţi de afaceri pentru IMM-uri, prin facilitatea accesului companiilor moldovene la finanţare, vor apărea în urma colaborării dintre Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) şi Asociaţia Băncilor din Republica Moldova, potrivit unui comunicat remis miercuri AGERPRES.

Totodată, această colaborare va avea ca efect impulsionarea şi intensificarea relaţiilor comerciale şi economice dintre cele două ţări.

În data de 26 martie 2024, reprezentanţii Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici Mijlocii (FNGCIMM) au avut o întîlnire cu conducerea Asociaţiei Băncilor din Republica Moldova (ABRM), se menţionează în comunicat.

Conform sursei citate, reuniunea a avut caracterul unei întâlniri de lucru şi a prilejuit discuţii constructive privind utilizarea de produse şi programe de garantare destinate IMM-urilor, cu efect în stimularea intermedierii financiare şi adoptarea de soluţii digitale de către sectorul financiar din Republica Moldova.

„Am început demersul de consolidare a parteneriatului cu instituţiile de creditare şi garantare din Republica Moldova, încă din 2016, când am răspuns solicitării de a împărtăşi din experienţa noastră privind facilitarea accesului persoanelor fizice la creditarea ipotecară, oferind modelul Programului Prima Casă. Am continuat prin semnarea unui parteneriat de colaborare cu Organizaţia pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din Republica Moldova pentru a identifica cele mai eficiente soluţii de garantare şi finanţare pentru sprijinirea sectorului IMM. Întâlnirea de astăzi cu reprezentanţii Asociaţiei Băncilor din Republica Moldova reprezintă un pas în plus, în sensul creşterii intermedierii financiare şi impulsionării creditării sectorului IMM moldovean, şi, într-un cadru mai larg, se înscrie în seria eforturilor comune de a sprijini şi crea un mediu favorabil pentru dezvoltarea relaţiilor de afaceri între antreprenorii din ţările noastre”, a declarat directorul general al FNGCIMM, Dumitru Nancu.

Delegaţia bancherilor din Republica Moldova a subliniat importanţa colaborării strânse între instituţiile financiare şi autorităţile guvernamentale din România şi Republica Moldova pentru a da un imbold creditării IMM-urilor şi a susţine dezvoltarea unui mediu de afaceri dinamic şi competitiv în această regiune.

„Suntem foarte interesaţi să creştem intermedierea financiară în Moldova şi ne bucurăm să preluăm de la colegii de la FNGCIMM expertiză şi informaţii direct de la sursă, cu privire la implementarea celor mai eficiente produse şi programe de garantare dedicate IMM-urilor. Colaborarea cu partenerii noştri români este esenţială pentru îmbunătăţirea accesului la finanţare pentru întreprinderile mici şi mijlocii din Republica Moldova”, a afirmat Dorel Noroc, preşedinte ABRM.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: