Focar de rabie, depistat în România, populația a fost avertizată prin mesaje RO-ALERT

Sursa: Pixabay.com

Rabia sau turbarea este o boală infecţioasă transmisibilă la om, caracterizată prin grave tulburări nervoase, exprimate prin hiperexcitabilitate şi agresivitate, urmate de paralizie şi moarte.

Prefectul de Satu Mare, Radu Roca, în calitate de preşedinte al Centrului Local de Combatere a Bolilor (CLCB) Satu Mare, a convocat o ședință pentru a decide măsurile ce urmează să fie luate pentru limitarea transmiterii bolii.

Decizia va fi transmisă tuturor unităților administrativ-teritoriale aflate în zona de risc, dar și Gărzii Forestiere Judeţene Satu Mare, RNP-Romsilva – Direcţia Silvică Satu Mare şi gestionarilor fondurilor cinegetice.

„Principalele măsuri stabilite azi privesc catagrafierea şi inspecţia animalelor receptive din exploataţia afectată, restricţionarea mişcării animalelor şi stabilirea zonelor de protecţie şi supraveghere, dar şi identificarea animalelor din speciile receptive din localitate. Ca măsură suplimentară, la nivelul comunei Micula a fost dispusă identificarea şi gestionarea câinilor fără stăpân, ţinând cont de riscul epidemiologic ridicat legat de această boală gravă atât la animale, cât şi la om”, a precizat prefectul.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: