Fondul Proprietatea – Pierdere netă de aproape 969 milioane lei, după primele nouă luni din 2023

Fondul Proprietatea
Sursa foto: Internet

Fondul Proprietatea a înregistrat în primele nouă luni ale acestui an o pierdere netă de 968,9 milioane de lei, comparativ cu un profit net de 3,510 miliarde lei obţinut în aceeaşi perioadă din 2022, conform unui comunicat al instituţiei.

„Pierderea a fost determinată în principal de diferenţa de valoare în ceea ce priveşte Hidroelectrica SA, deoarece preţul de ofertă publică iniţială a fost mai mic comparativ cu evaluarea înregistrată pentru 31 decembrie 2022 (1,87 miliarde lei pierdere de valoare justă)”, se menţionează în comunicatul citat de scrie Agerpres.

În al treilea trimestru al anului 2023, administratorul Fondului a reuşit să listeze cu succes participaţia sa în Hidroelectrica, acesta fiind cel mai mare IPO realizat vreodată pe Bursa de Valori Bucureşti. De asemenea, a distribuit prompt acţionarilor Fondului un dividend semnificativ din veniturile obţinute în urma acestei tranzacţii de referinţă.

În al treilea trimestru al anului 2023, VAN (valoarea activului net) pe acţiune a avut o scădere totală de 73,32% faţă de finalul celui de-al doilea trimestru, în special din cauza aprobării dividendului special brut de 1,7225 lei pe acţiune şi a plăţii ulterioare către acţionari. Majoritatea costurilor legate de IPO-ul Hidroelectrica au fost contabilizate şi plătite tot în trimestrul al treilea, subliniază sursa citată.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL