Formula de pace ucraineană. Zelenski anunță o reuniune internațională în Malta

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat joi seara, în discursul său zilnic către naţiune, organizarea în cursul acestei luni a unei „reuniuni internaţionale majore” în insula Malta cu privire la formula sa de pace, o propunere în zece puncte pentru a pune capăt războiului, care prevede retragerea trupelor ruse din Ucraina, relatează vineri EFE.

„L-am informat pe preşedintele (american Joe) Biden despre o reuniune internaţională majoră privind formula de pace, care va avea loc luna aceasta în Malta”, a declarat şeful statului ucrainean în discursul său, în care s-a referit la o convorbire telefonică cu omologul său american. SUA sprijină implementarea formulei de pace, a spus el. Zelenski s-a referit, de asemenea, la discuţia pe care a avut-o joi cu secretarul general al ONU, Antonio Guterres, în care a salutat „participarea activă a ONU la eforturile globale privind formula sa de pace”.

Potrivit preşedintelui ucrainean, ONU este „dispusă să trimită un reprezentant la apropiata întâlnire”, care, a explicat el, va reuni din nou „consilieri” din partea preşedinţilor sau a guvernelor care susţin documentul. Reuniunea din Malta ar fi cea de-a treia organizată de Ucraina în acest format. La precedentele două reuniuni, care au avut loc anul acesta în Danemarca şi Arabia Saudită, au participat zeci de consilieri ai guvernelor şi preşedinţilor din multe ţări, fiind convocate de şeful biroului prezidenţial ucrainean, Andrii Iermak.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: