Fost pompier din Iași, condamnat definitiv la închisoare cu executare, pentru tentativă de omor

Sursa foto: Facebook

Fostul purtător de cuvânt de la ISU Iaşi, Covăsneanu Gabriel Vasile, care a atacat doi tineri într-un club, a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare, cu executare. Totul s-a întâmplat în urmă cu 6 ani, iar procurorii l-au acuzat pe fostul pompier de tentativă de omor, arată observatornews.ro

În momentul în care au dat verdictul, judecătorii au vorbit în motivarea acestei decizii depre faptul că, pe tot parcursul procesului, pompierul ar fi avut o atitudine ostilă cu privire la cei pe care i-a atacat. A susținut tot timpul că nu este vinovat și că, de fapt, aceia sunt agresorii, spunând că el doar s-a autoapărat. În același timp, ar fi fost contradictoriu în declarațiile sale, ceea ce i-a făcut pe judecători să ia această decizie.

Ar fi încercat de-a lungul procesului, de asemenea, să ceară schimbarea încadrării, pentru a primi o pedeapsă cu suspendare, lucru care nu s-a întâmplat.

Pe lângă condamnarea la 5 ani de închisoare cu executare, bărbatul este și bun de plată. El trebuie să-i dea unuia dintre cei pe care i-a atacat suma de 5.000 de euro.

Fostul purtător de cuvânt de la ISU Iaşi, 5 ani de închisoare după ce a atacat cu o sticlă spartă doi tineri

Totul s-a întâmplat în vara anului 2017, atunci când, după ce a petrecut o seară în club, împreună cu un prieten, ar fi pornit un scandal, luându-se de doi tineri, spunându-le că nu îi place cum arată aceștia. Ulterior, ar fi continuat scandalul în afara clubului, ar fi luat la un moment dat o sticlă, pe care a spart-o și cu aceasta i-ar fi atacat pe cei doi. Unuia dintre tineri i-a provocat răni grave, mai multe tăieturi adânci în zona gâtului, ceea ce i-a făcut pe judecători să îl condamne acum la 5 ani de închisoare, pentru tentativă de omor.

Pe tot parcursul procesului, pompierul a avut mai întâi un an de concediu fără plată, iar mai apoi a intrat în concediu de creștere a copilului. În momentul în care se va termina acest concediu, pe baza deciziei tribunalului, cel mai probabil i se va desface și contractul de muncă, conform observatornews.ro

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: