Fosta mare gimnastă Mary Lou Retton, după ce a suferit de o formă rară de pneumonie: Am văzut moartea cu ochii

Sursa foto: Facebook

Fosta gimnastă Mary Lou Retton, medaliată cu aur la Jocurile Olimpice, a declarat, în primul ei interviu după ce o pneumonie i-a pus viaţa în pericol, că a văzut „moartea cu ochii”, scrie nbcnews.com.

Într-un interviu pentru emisiunea „TODAY” de la NBC, din casa lui Retton din Boerne, Texas, fosta sportivă în vârstă de 55 de ani a declarat că este recunoscătoare pentru fiecare zi de viaţă, chiar dacă există încă atât de multe întrebări fără răspuns cu privire la starea sa medicală.

„Vreau să spun că, după ce vezi moartea cu ochii, sunt atât de multe lucruri pe care le aştept cu nerăbdare”, a spus Retton în interviul difuzat luni.

„Sunt o luptătoare şi nu am de gând să mă dau bătută. Nu am de gând să renunţ. Nu am nicio idee despre ce îmi rezervă viitorul. Nu ştiu dacă voi avea probleme de durată cu plămânii mei. Mi-aş dori să am răspunsuri. Dar nu aş renunţa niciodată. Nu este în mine acest lucru”, a spus ea.

Stând alături de fiica ei cea mare, Shayla Schrepfer, şi respirând cu ajutorul unui tub de oxigen nazal, Retton a spus că se chinuie să discute despre problemele de sănătate în curs.

„Sunt foarte retrasă şi să ies şi să vorbesc despre asta este dificil. De obicei, interviurile mele sunt: „Oh, da – m-am simţit minunat să câştig Jocurile Olimpice”, ştiţi? Asta este diferit. Este ceva serios şi asta este viaţa şi sunt atât de recunoscătoare că sunt aici. Sunt binecuvântată că sunt aici, pentru că a fost o perioadă în care au fost pe punctul de a mă pune pe aparate de menţinere în viaţă”, a subliniat ea..

Retton, originară din Fairmont, Virginia de Vest, a devenit prima femeie americană care a câştigat medalia de aur la sală la Jocurile Olimpice de la Los Angeles din 1984, făcând acest lucru într-un mod dramatic, obţinând un 10 perfect la sărituri. Pe a doua treaptă a podiumului a urcat atunci Ecaterina Szabo, iar pe poziţia a treia s-a clasa Simona Păucă.

De asemenea, Retton a câştigat două medalii de argint, în probele de echipe şi la sărituri, precum şi două medalii de bronz la paralele şi la sol la Jocurile Olimpice, toate acestea în timp ce era încă elevă de liceu.

Succesul ei olimpic a dus la o creştere a popularităţii şi Retton a devenit un nume cunoscut. A fost numită „Sportiva anului” de către revista Sports Illustrated şi a apărut pe cutiile de cereale Wheaties în urma triumfului său.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL