Foşti şefi ai Loteriei rămân fără 500.000 euro, reprezentând mită în bani şi maşini

loto
Sursa foto: Loteria Română

Curtea de Apel Bucureşti a închis definitiv un dosar în care foşti şefi ai Loteriei Române au fost acuzaţi că au primit mită de la un dealer auto constând în bani, maşini de lux (Cadillac, Hummer, BMW) şi 182 de autovehicule second hand, în schimbul atribuirii unui contract de reînnoire a parcului auto al companiei. Judecătorii au dispus însă confiscarea a peste 2,6 milioane lei, reprezentând sume de bani şi contravaloarea unor maşini primite de la o firmă de doi foști şefi ai Loteriei.

Judecătorii au dispus încetarea procesului penal ca urmare a punerii în aplicare a unor decizii ale Curţii Constituţionale şi instanţei supreme privind prescrierea faptelor, în condiţiile în care infracţiunile au fost comise în anul 2010, scrie Agerpres.

În schimb, judecătorii au dispus confiscarea a peste 2,6 milioane lei (peste 500.000 euro), reprezentând sume de bani şi contravaloarea unor maşini primite de la o firmă de doi foști şefi ai Loteriei.

Potrivit Agerpres, este vorba de Remus Leonard Lăzăreanu, fost director executiv al Loteriei, de la care au fost confiscate sumele de 250.000 lei şi 16.000 lei, şi Ovidiu Rîpanu (fost şef Serviciu Achiziţii), care trebuie să achite sumele de 831.061 lei, 25.347 lei, 1.179.029 lei (reprezentând 182 de autovehicule second hand), 160.683 lei (contravaloarea unui Cadillac) şi 139.365 lei (contravaloarea unui Hummer).

În acest dosar au mai fost judecaţi Nicolae Virgil Sorescu (administratorul unui dealer auto) şi Constantin Brăduţ Răducanu (administrator de firmă), care au scăpat de asemenea de acuzaţii prin prescrierea faptelor, şi Gheorghe Benea, fost director general al Loteriei, care a decedat în ianuarie 2021, având o formă severă de Covid.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: