Fostul ministru al Turismului, Dan Matei-Agathon, s-a stins din viaţă

Dan Matei Agathon
Foto: camptura video Dan Matei Agathon

Fostul ministru al Turismului, Dan Matei-Agathon, s-a stins din viaţă, joi dimineaţa, la vârsta de 73 de ani.

Născut la 17 septembrie 1949, Dan Matei-Agathon a fost ministru al Turismului de două ori, în perioada 1992 – 1996 și 2000- 2003, fiind cunoscut drept unul dintre cei mai vizionari şi prolifici oameni din domeniu.

În mandatele sale a iniţiat mai multe proiecte de dezvoltare a turismului românesc, dintre care unele au fost preluate de asociaţiile patronale şi care continuă şi acum, cum ar fi „Litoralul pentru toţi”.

Unul dintre cele mai mari regrete ale sale a fost că nu a putut duce la capăt proiectul „Dracula Park”, care se dorea a fi un parc de distracţii tematic.

Totodată, Dan Matei-Agathon a fost președintele Federației Patronatelor din Turism și Servicii (FPTS). Legăturile sale în sfera patronală însă au început încă de la începutul anilor 1990, când a fost subsecretar de stat și împuternicit special al Guvernului în relațiile cu sindicatele și patronatul

A fost de asemenea deputat în Parlamentul României în trei mandate din partea PSDR şi PSD.

 

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: