Fostul primar al municipiului Baia Mare, C. Cherecheş, condamnat pentru luare de mită, adus în România din Germania

Sursa foto: Facebook

Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci ani de detenţie pentru luare de mită. Avocatul lui cătălin Cherecheş, Răzvan Doseanu, a declarat pentru News.ro că, în conformitate cu documentul oficial transmis de Administraţia Naţională a Penitenciarelor către autorităţile germane, fostul primar ar urma să fie dus la Penitenciarul Rahova pentru perioada de carantină de 21 de zile, ulterior la Aiuid şi apoi la Baia Mare. Avocatul a va continua, alături de clientul său, unele demersuri judiciare, menţionând contestaţie în anulare la Curtea de Apel Cluj.

„Dacă se respectă documentul oficial transmis de Administraţia Naţională a Penitenciarelor  către autorităţile germane, atunci când au oferit acesle garanţii privind condiţiile de detenţie, atunci ei spuneau că va fi dus la Penitenciarul Rahova pentru perioada iniţială de carantină de 21 de zile, ulterior la penitenciarul Aiud şi după o perioadă de aproximativ un an de zile, la penitenciarul din Baia Mare”, a declarat pentru News.ro avocatul lui Cătălin Cherecheş, Răzvan Doseanu.
Întrebat dacă i s-a comunicat în ce regim ar urma clientul său să execute pedeapsa privativă de libertate, Doseanu a explicat că o decizie în acest sens nu a fost luată.
„Asta va stabili ANP-ul în momentul în care va ajunge, va face carantina, se vor face calculele pe perioada care trebuie dedusă, e vorba de acea perioadă de arest preventiv, la domiciliul din cursul procesului penal, plus perioada de la momentul la care a fost încarcerat în Germania şi până la momentul aducerii în ţară”, a arătat avocatul.
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: