FOTO România, MECI ISTORIC la EURO 2024!!! Am marcat o treime din totalul golurilor de la CE!!

Foto: Echipa nationala de fotbal a Romaniei

UPDATE

FABULOS! România a reuşit într-un singur meci să marcheze o treime din totalul golurilor înscrise în precedentele 5 ediţii ale Campionatelor Europene la care a participat.

Cu doar 10 goluri marcate la ediţiile din 1984, 1996, 2000, 2008 şi 2016, tricolorii plecau cu şansa a doua în prima partidă de la EURO 2024, cu Ucraina.

Cu toate acestea, România a reuşit incredibilul, să înscrie 3 goluri şi să obţină prima victorie în meciul de debut cu Ucraina. Scor final 3-0.

Reuşitele au fost semnate de Stanciu, Răzvan Marin şi Denis Drăguş.

Este cea mai categorică victorie a României din întreaga istorie a prezenţelor la campionatele europene.

România va mai înfrunta în Grupa E selecţionatele Belgiei, pe 22 iunie la Koln, şi Slovaciei, pe 26 iunie la Frankfurt.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană, jucând fotbal, jucând fotbal şi text

UPDATE

România face 3-0. INCREDIBIL joc al României. Plecată cu şansa a doua, România conduce cu 3-0 naţionala Ucrainei. Denis Drăguş inscrie al treilea gol în minutul 56 şi tot stadionul este al suporterilor români. Este de departe cel mai bun meci al României de la venirea lui Edward Iordănescu.

Ar putea fi o imagine cu fotbal, fotbal şi text

Ar putea fi o imagine cu fotbal, fotbal, mulţime şi text

UPDATE

A început a doua repriză a meciului România – Ucraina, prima a „tricolorilor” de la EURO 2024.  Cu o ocazie pentru România.
De data aceasta Florinel Coman a şutat la colţul lung  dar mingea ocolește poarta lui Lunin.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană, jucând fotbal, jucând fotbal şi text

Ar putea fi o imagine cu 2 persoane, persoane jucând fotbal, persoane jucând fotbal şi text

Ar putea fi o imagine cu 3 persoane, persoane jucând fotbal, persoane jucând fotbal şi text

Foto: Echip anationala de fotbal a României

UPDATE

România intră la pauză cu un avantaj de un gol în faţa ucrainenilor, care au dominat în mare parte prima repriză. Numai că „tricolorii” au fost mai eficienţi şi, pe lângă golul senzaţional reuşit de Nicuşor Stanciu în minutul 30 de la 20 de metri aproape de vinclu, a mai avut o bară.

Doar 9 minute după gol, tot Stanciu e aproape de gol, din corner de această dată, numai că mingea loveşte bara portarului Lunin.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană, jucând fotbal, jucând fotbal şi text

Ar putea fi o imagine cu fotbal, fotbal, mulţime şi text

Ar putea fi o imagine cu 2 persoane, persoane jucând fotbal, persoane jucând fotbal şi text care spune „ተ MAN 2 0 VOR”

Foto: Echipa nationala de fotbal a României

UPDATE

România conduce în primul meci de la EURO 2024 în ciuda cursului jocului şi după mai multe ocazii ale ucrainenilor.  

Nu mai puţin de o jumătate de oră le-a luat „tricolorilor” pentru a deschide scorul pe tabela de marcaj a stadionului Allianz Arena din Munchen.

În minutul 30, Drăguş îl forţează pe portarul ucrainean să greşească, mingea e respinsă la jucătorii români, iar Nicuşor Stanciu reuşeşte o execuţie de zile mari. Cu sete, plasează mingea aproape de vinclul porţii.

Echipa lui Iordănescu preia conducerea pe tabela de marcaj.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană, jucând fotbal, jucând fotbal şi text

UPDATE 

Selecţionerul Edward Iordănescu va începe meciul cu Ucraina cu Andrei Burcă şi Florinel Coman titulari, iar Denis Drăguş a fost ales ca vârf pentru a încerca să marcheze în primul meci al României la EURO 2024. 
Fundaăul Andrei Burcă revine după o accidentare care l-a făcut să rateze partidele amical cu Bulgaria şi Liechtenstein (0-0 în ambele), în timp ce Coman a fost preferat în flancul stâng în locul lui Mihăilă.
Echipele de start: România: 1. Florin Niţă – 2. Andrei Raţiu, 3. Radu Drăguşin, 15. Andrei Burcă, 11. Nicuşor Bancu – 6. Marius Marin – 20. Dennis Man, 18. Răzvan Marin, 21. Nicolae Stanciu (căpitan), 17. Florinel Coman – 19. Denis Drăguş. Selecţioner: Edward Iordănescu.
Rezerve: 12. Horaţiu Moldovan, 16. Ştefan Târnovanu – 4. Adrian Rus, 5. Ionuţ Nedelcearu, 22. Vasile Mogoş, 24. Bogdan, 8. Alexandru Cicâldău, 10. Ianis Hagi, 13. Valentin Mihăilă, 14. Darius Olaru, 23. Deian Sorescu, 26. Adrian Şut, 7. Denis Alibec, 9. George Puşcaş, 25. Daniel Bîrligea.
Ucraina: 23. Andri Lunin – 2. Iuhim Konoplia, 13. Ilia Zabarnîi, 22. Mikola Matvienko, 17. Oleksandr Zincenko – 6. Taras Stepanenko (căpitan), 19. Mikola Şaparenko – 15. Viktor Ţîgankov, 14. Gheorghi Sudakov, 10. Mihailo Mudrik – 11. Artem Dovbik. Selecţioner: Serhi Rebrov.
Rezerve: 1. Gheorghi Buşcian, 12. Anatoli Trubin – 3. Oleksandr Svatok, 4. Maksim Talovierov, 21. Valeri Bondar, 24. Oleksandr Timcik, 26. Bogdan Mihailicenko, 5. Serhi Sidorciuk, 7. Andri Iarmolenko, 8. Ruslan Malinovski, 18. Volodimir Brajko, 20. Oleksandr Zubkov, 9. Roman Iaremciuk, 25. Vladislav Vanat.
Arbitru: Glenn Nyberg; arbitri asistenţi: Mahbod Beigi, Andreas Soederqvist (toţi din Suedia); al patrulea oficial: Espen Eskaas (Norvegia)
Arbitru video: Rob Dieperink (Olanda); arbitri asistenţi video: Pol van Boekel (Olanda), Jerome Brisard (Franţa)

Ştire initiala

România va debuta la EURO 2024 în compania Ucrainei, luni, de la ora 16:00.

„Tricolorii” se află la a 6-a participare la Campionatul European (ultima în 2016). Cel mai bun rezultat a fost înregistrat în 2000, când România a ajuns în sferturile de finală, unde a fost eliminată de Italia. În cele 16 meciuri jucate la EURO, naționala noastră a obținut o singură victorie (tot în 2000, în fața Angliei).

De partea cealaltă, Ucraina a ajuns la al-4-lea EURO consecutiv, iar cea mai bună performanță a fost obținută la precedentul turneu final, când s-a calificat în sferturi, unde a pierdut în fața Angliei.

Cele două formații s-au întâlnit de 5 ori de-a lungul istoriei, de fiecare dată în meciuri amicale.

  • 29.05.16
    România – Ucraina 3 – 4
  • 08.02.11
    România – Ucraina 2 – 2 (2-3 după executarea loviturilor de departajare)
  • 29.05.10
    Ucraina – România 3 – 2
  • 20.08.03
    Ucraina – România 0 – 2
  • 27.03.02
    România – Ucraina 4 – 1

Duelul dintre România și Ucraina, primul oficial dintre cele două echipe, se va disputa la Munchen, pe Allianz Arena. Se preconizează că stadionul va fi plin, cu toate cele 70.000 de locuri ocupate. Din informațiile trimișilor Digi Sport la EURO 2024, UEFA estimează că vor fi în jur de 30.000 de suporteri ai României, fără să fie avansat un număr și pentru ucraineni.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: