FOTOREPORTAJ Protestul antivaccinist față de vaccinarea obligatorie care nu e obligatorie

protest antivaccinare
Sursa foto: INQUAM Photos / Sabin Cirstoveanu

Protestul antivaccinist de joi, de la Ministerul Sănătății, a adunat câteva sute de persoane cae au cerut demisia ministrului Alexandru Rafila, pe care l-au acuzat că ar dori impunerea vaccinării obligatorii la copii, deși Ministerul Sănătății nu a făcut nimic în acest sens.

Participanţii, simpatizanți sau partizani ai partidului lui George Simion, AUR, au fost îndemanți îndemnaţi să blocheze accesul în instituţia publică și s-au îmbrâncit cu jandarmii.

„Organizatorul, alături de câţiva reprezentanţi ai acestuia, a îndemnat participanţii la adunarea publică să blocheze accesul în instituţia publică, încercând ulterior să pătrundă în interiorul acesteia. Jandarmii, prin dispozitivele preventiv de ordine publică, au oprit aceste demersuri şi i-au determinat pe participanţi să păstreze caracterul paşnic al manifestaţiei de protest”, a transmis Jandarmeria Bucureşti, referitor la protestul AUR de la Ministerul Sănătăţii.

 
Sursa foto: INQUAM / Sabin Cirstoveanu

O persoană care a mai participat de-a lungul anilor la alte proteste, cunoscută drept „stegarul dac”, s-a urcat pe clădirea Ministerului Sănătăţii şi voia să intre pe geam în biroul ministrului Alexandru Rafila.

Sursa foto: INQUAM / Sabin Cirstoveanu

Protestatarii AUR au purtat pancarte cu mesajele: „Vaccinare egal intoxicare”, „Copiii noştri nu sunt cobaii voştri” și au strigat „Hoţii!”, „Rafila, demisia!”. Unii manifestanţi au avut tricouri cu însemnul „Frăţia Ortodoxă”.

Sursa foto: INQUAM / Sabin Cirstoveanu

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat cu privire la protestul de joi anunţat de către reprezentanţii AUR împotriva vaccinării, despre care aceştia spun că va deveni obligatorie în România, că este absolut iresponsabil să transmiţi astfel de mesaje false.

În Strategia Naţională de Vaccinare nu se regăseşte nicio prevedere care să indice faptul că vaccinarea va deveni obligatorie. Pe lângă faptul că ministrul PSD a reiterat că vaccinare nu va fi obligatorie în ţara noastră, el a mai atras atenţia că România este pe ultimul loc în UE privind vaccinurile tradiţionale în rândul tinerilor.

Autor

  • Susana Pletea

    Are o experiență de peste 25 de ani în presa românească. Și-a început cariera în radio, a continuat cu presă scrisă (reviste) și acum este parte din echipa PSNews. Bun comunicator, pasionată de cuvântul spus sau scris, are o aplecare spre natura umană și literatură fantastică. Pledează vinovată de curiozitate și entuziasm.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL