Fritz continuă campania electorală la Timişoara şi cumpără 2 coşuri de baschet cu 42.000 de euro

Primarul Dominic Fritz
Sursa: INQUAM PHOTOS / VIRGIL SIMONESCU

Primăria Municipiului Timișoara a atribuit, zilele trecute, un contract de peste 200.000 de lei pentru achiziția a două panouri de baschet electronice, omologate, pe care urmează să le monteze la Sala Polivalentă „Constantin Jude”.

Argumentul pentru această cumpărătură, făcută fără licitație, constă în faptul că actualele echipamente care dotează această sală sunt învechite și degradate, iar pentru eventualele operațiuni de reparare a lor este nevoie de piese de schimb foarte greu de găsit. Instituția condusă de USR-istul Dominic Fritz mai are în derulare și alte achiziții, care vizează dotarea cu echipamente didactice digitale a școlilor, construcția unei hale care să deservească drept service pentru tramvaiele noi, dar și cumpărarea unor troleibuze.

Primăria Municipiului Timișoara, la conducerea căreia se află Dominic Fritz, de la USR, a inițiat, în data de 19 decembrie 2023, un proiect de achiziție publică, publicând pe SEAP (Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice) un anunț de participare conform căruia dorea furnizarea a două panouri de baschet omologate FIBA, de nivel 1, cu afișare electronică, pentru competițiile internaționale, la care se vor adăuga piesele de rezervă, pentru Sala Polivalentă „Constantin Jude”.

Piesele de rezervă la care se face referire în acest anunț constau într-un panou de sticlă securizată și într-un panou cu plasă.

Pentru această achiziție făcută în buza alegerlor locale, instituția condusă de Dominic Fritz a pus la bătaie un buget estimat inițial la 210.084,03 lei fără TVA, adică 250.000 de lei cu tot cu TVA (51.020 euro). Practic, pentru fiecare astfel de panou de baschet, Primăria Municipiului Timișoara era dispusă să plătească câte 25.510,2 euro.

În vederea contractării produselor, autoritatea contractantă nu a organizat o licitație deschisă, ci a preferat calea procedurii simplificate de selecție de oferte, la care s-au înscris doi ofertanți. În data de 26 februarie 2024, municipalitatea a atribuit contractul, pentru suma finală negociată de 175.998 de lei fără TVA, adică de 209.437,7 lei cu TVA inclusă (42.742,4 euro) companiei SC Seratel Electronics SRL. Concret, valoarea finală a fiecărui astfel de panou de baschet pe care Primăria Municipiului Timișoara îl va achita se ridică la 21.371,2 euro.

Cum motivează instituția această achiziție

Caietul de sarcini care a stat la baza acestei achiziții este aprobat de către însuși edilul USR Dominic Fritz. În acest document se precizează faptul că Sala Polivalentă „Constantin Jude” din Timișoara a fost construită în anul 1968, iar aici se desfășoară atât competiții sportive, cât și manifestări culturale, cum ar fi concerte și festivaluri.

„Sala dispune de un set de console mobile, însă acestea au o vechime considerabilă și piesele de schimb se găsesc foarte greu și la prețuri extrem de mari”, se arată în documentul citat. Primăria Timișoara susține că „scopul achiziției este asigurarea bazei materiale capabile să ofere posibilitatea de organizare a competițiilor sportive interne și internaționale la niveluri competitive cât mai ridicate pentru toate tipurile de competiții sportive organizate”. Autoritatea contractantă mai arată că, în parteneriat cu federațiile sportive naționale , în Sala Polivalentă se desfășoară stagii de pregătire pentru echipele naționale de baschet, handbal, volei, dar și competiții internaționale.

Citeste mai mult aici

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: