METEO Furtuni violente și căldură extremă în România. Noi avertizări ANM de vreme rea

Sursa foto: Pixabay

Meteorologii au emis o avertizare cod GALBEN de instabilitate atmosferică în mai multe județe din centrul și Nordul țării. Concomitent, în alte județe din Sud și Sud-Vestul țării astăzi este cod ROȘU sau PORTOCALIU de caniculă. ANM a extins codul de căldură și pentru ziua de duminică, 18 august.

Codul GALBEN de furtuni vizează mai multe județe din nord-vestul Moldovei, nordul Olteniei, nord-vestul Munteniei, precum și în sud-vestul și în sud-estul Transilvaniei și este valabil între orele 12:00 și 21:00. În această perioadă vor exista momente de instabilitate atmosferică, mai exact averse torențiale, intensificări ale vântului, descărcări electrice și izolat vijelii și grindină.

„În intervalul menționat, în cea mai mare parte a zonei montane, în nord-vestul Moldovei, nordul Olteniei, nord-vestul Munteniei, precum și în sud-vestul și în sud-estul Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, intensificări ale vântului (viteze la rafală de 50…70 km/h), descărcări electrice și izolat vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor fi de 15…25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp”, se arată în atenționarea meteorologică transmisă de ANM.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: