Generalul Ben Hodges: Noi am comis un mare păcat, nu am spus că e în interesul nostru ca Ucraina să câștige

Ben Hodges
Sursa foto: Facebook - West Point Center for Oral History

După doi ani de război complicat în Ucraina, Vestul înţelege că numai împreună poate învinge armata lui Vladimir Putin. Generalul Ben Hodges, fost comandant al trupelor americane în Europa, avertizează că este esențial ca toate țările să-și asigure apărarea, pentru că Rusia ameninţă de fapt NATO, în ansamblul său.

Afirmațiile au fost făcut în emisiunea Prim Plan, de la TVR Info.

”Noi am comis un mare păcat, este acela că noi nu am declarat care sunt obiectivele strategice concrete în privința Ucrainei. Dacă noi spunem, Ucraina trebuie să câștige acest război, este în interesul Americii, Germaniei, al României atunci am da tot ceea ce este necesar cât se poate de repede și treaba asta s-ar fi terminat anul trecut. În schimb, încă guvernul nostru, guvernul german și alte câteva guverne nu pot să rostească aceste cuvinte și anume că noi vrem ca Ucraina să câștige, este în interesul nostru. De aceea noi nu am furnizat ceea ceea ce avem nevoie pentru asaltul aerian, nu le-am furnizat partea de capacitate inginereasca ca sa treacă peste acele mine, Si pentru că ne-a luat atât timp, primul lucru deștept pe care l-au făcut în acest teatru de război a fost ca să folosească acest timp pentru acea linie de apărare. Am așteptat, am așteptat și am așteptat. Deci eșecul contraofensivei, poți să critici multe lucruri, dar, în general, este din vina noastră”, a subliniat generalul Ben Hodges.

Citește articolul integral AICI. 

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: