Erdogan se retrage? Preşedintele turc afirmă că alegerile de la 31 martie vor fi ultimele la care va participa

Recep Tayyip Erdogan
Sursa foto: Recep Tayyip Erdogan

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a vorbit pentru prima dată despre sfârşitul puterii sale, afirmând, vineri, că alegerile municipale din 31 martie vor fi „ultimele” pentru el, relatează AFP.

„Continui să lucrez non-stop. Funcţionăm fără să respirăm, pentru că pentru mine este un final. Cu autoritatea pe care mi-o conferă legea, aceste alegeri sunt ultimele mele alegeri”, a declarat şeful statului, care se află la putere ca prim-ministru şi apoi preşedinte din 2003.

„Dar rezultatul va fi o binecuvântare pentru fraţii mei care vor veni după mine. Va avea loc un transfer de încredere”, a declarat şeful statului cu 22 de zile înainte de scrutin, adresându-se unui miting organizat de Fundaţia Tineretului Turc (TÜGVA), care este total dedicată cauzei sale.

Orator neobosit, Erdogan, care a împlinit 70 de ani la 26 februarie şi a fost reales pentru un mandat de cinci ani în mai anul trecut, a fost până acum o figură dominantă în fruntea Turciei, acaparând peisajul politic de la începutul anilor 2000. Datorită unei modificări a Constituţiei, Erdogan, un musulman devotat, campion al valorilor familiale conservatoare şi dispreţuit de o elită urbană şi laică, a fost ales preşedinte al Republicii în 2014 prin vot universal, apoi reales de două ori în funcţia de şef al statului, în 2018 şi 2023.

Citeste mai mult AICI 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL